Samostalna izložba Olivera Protić
Foto: ULUPUDS

Izložba "Suma sumarum" Olivere Protić biće otvorena 6. juna u 19 časova u Galeriji Singidunum.

– Zbir zbirova, sve u svemu, zbir svih međuzbirova i poslednji ceh. Saldo poslednjih dvadeset godina ali ne i kraj priče. Kad pogledamo unazad vera u sebe, Boga i ljubav žene kao majke, sestre i žene ostaje jedino sigurno rešenje za spas. Besramna glorifikacija lepote Anđela bez krila, bez oreola i obične lepe žene nema za cilj nikoga da vređa i (na žalost) ne može da promeni naopaku stvarnost – o svojim delima poručuju Olivera Protić.

Radovi koje će publika videti u Galeriji Singidunum su uglavnom 80x60cm, kombinovana tehnika na platnu.

Samostalna izložba Olivera Protić
Foto: ULUPUDS

Olivera Protić (1962) diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu na katedri za pozorišnu filmsku i TV scenografiju. Po završetku studija radila je kao scenograf i kostimograf u mnogobrojnim realizovanim TV emisijama, spotovima i reklamama.

Pet godina bavila se modnim dizajnom, radila i kao profesor umetničkog oblikovanja i likovne kulture u beogradskim srednjim školama. Od 2014. radi i kao likovni pedagog sa decom sa posebnim potrebama. Pored aktivnog pedagoškog rada radila i kao saradnik i moderator likovnih radionica u edukativnom projektu „Korak ka kulturi“ u okviru koga je realizovala niz uspešnih likovnih radionica u zemlji i inostranstvu ( Beč, Prag, Venecija, Verona, Istanbul,Firenca, Salcburg,Rim, Milano, Marsej, Eks…).

Samostalna izložba Olivera Protić
Foto: ULUPUDS

Autor je više od 30 samostalnih izložbi i učesnik preko stotinu grupnih žiriranih izložbi u zemlji i inostranstvu koje su više puta nagrađivane.

Bonus video: Izložba Vuka Vidora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar