Foto: Promo, Vesna Lalić/Nova.rs

Večeras od 20 časova, u bašti kafića Kabinet Ark (Milana Rakića 23) održaće se književno veče spisateljice Ane Vučković Denčić na kojem će ona predstaviti svoj roman ,,Jugoslav" (Partizanska knjiga).

U romanu „Yugoslav“ (2019), u intimnoj, gotovo lirskoj pripovesti, Ana Vučković čitaoce vodi kroz niz sećanja na svog prerano preminulog oca i detaljima donosi suptilnost i važnost emotivne veze koju imaju očevi i kćerke. Ne pozdravlja se, ne pravi otklon od bolne činjenice, naprotiv, na površinu izvlači najtananije osećaje devojčice, docnije žene i majke, koja iz svih svojih bića iskreno progovara o bolu, strahu, strepnji, želji, mirisima, nedostajanju.

Kroz skladne pripovedne kadrove sagledava priču o jednom odnosu, jednom ocu i kćerki, ali i odrastanju, gradovima, muzici, mirisima, društvenim promenama i državi, Jugoslaviji, koje više nema…

Roman „Yugoslav“ bio je u najužem izboru na NIN-ovu nagradu za 2019. godinu.

Ana Vučković (udato Denčić) rođena je 16. novembra 1984. godine u Beogradu. Završila je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a zatim i master-studije filmologije na istom fakultetu. Novinarka je Radio Beograda 2.

Književni susret je deo projekta Udruženja „Ark“ koji je sufinansiran iz budžeta Gradske opštine Zvezdara, pod nazivom „Kulturni klub“. Klub je zamišljen kao kulturni prostor u kome će posetioci moći da čuju i razmene informacije o najnovijim trendovima u umetnosti, književnosti i kinematografiji.

Bonus video: 24 Minuta Gost Boris Dežulović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar