Foto:Promo

Striming platforma "Amazon prajm" (Amazon Prime) otkupila je prvu sezonu serije "Senki nad Balkanom" koja će se emitovati pod nazivom "Black Sun", ekskluzivno je objavio Nedeljnik.

Biće to prva domaća serija u ponudi ove platforme koja ima preko 150 miliona pretplatnika i predstavlja glavnu konkurenciju „Netfliksu“. Gledaocima je odmah dostupno svih deset epizoda po ceni od 7,99 dolara.
„Visoka politika, lokalni interesi, novac i kriminal prepliću se u ovom trileru smeštenom u burna dešavanja u Evropi s kraja tridesetih godina prošlog veka“, piše u opisu serije na Amazon Prime.

Kako navodi Nedeljnik, serija nije dostupna korisnicima ove usluge u Srbiji zbog autorskih prava.

Autori serije su Dragan Bjelogrlić i Stevan Koprivica a, uz njih dvojicu, scenaristi su Vladimir Kecmanović, Dejan Stojiljković i Danica Pajović. Prva sezona prati dvojicu policijskih inspektora (Bjelogrlić i Andrija Kuzmanović) koji pokušavaju da reše misterijju ritualnih ubistava.

Kod nas je sredinom januara završeno redovno emitovanje druge sezone „Senki nad Balkanom“ na TV Nova S, a prvi put u našoj zemlji od novembra je bilo omogućeno i gledanje svih epizoda odjednom, takozvano „bindžovanje“.

Sem „Senki“, još je samo jedna serija sa ovih prostora otkupljena za gledanje preko nekog striming giganta. Reč je o hrvatskim „Novinama“ koje je otkupio „Netfliks“.