Foto: Dragan Mujan/Nova.rs, Vladislav Mitić

Zvao sam ga Veseline Sine... A zapravo je bio otac... Kao otac, drugi otac, kaže Aleksandar Srećković Kubura o Veselinu Vesi Simonoviću, osnivaču, direktoru, glavnom i odgovornom uredniku portala Nova.rs, koji nas je iznenada juče napustio u 63. godini.

Ova pretužna vest, Kuburu je zatekla u Ofenbahu u Nemačkoj, gde sa Srđanom Timarovom gostuje sa predstavom „Kerovi“. Zatečen, u neverici, rekao nam je o Vesi:

– Večito sa osmehom na licu, uvek zaposlen ali nikad umoran. Nikad umoran za druženje, za radost, za savet, za pouku… Bio je svetionik slobodne kritičke misli, spomenik hrabrosti i karakternosti, poslednji bastion čistote novinarske profesije. I bio je mnogo mnogo više… Drug, prijatelj, rame za plakanje, istinski ljubitelj svake kreacije i podrška svakom kreativnom a poštenom čoveku..

Jer, i on sam je pre svega bio pošten, istakao je Kubura.

– I kao svakog poštenog a pametnog i neustrašivog čoveka u današnjem trenutku i njega su klevetali i opanjkavali neki niži ljudi. Ali, njegov osmeh i ogromna snaga proistekla iz svesti o ispravnosti dela i misli, uvek je sve napade nečastivog razoružavala. I, kao nepokolebljivog borca protiv tog nepomenika i njegovih oruđa, Gospod ga je odneo tiho i neosetno. Potreban mu je valjda gore da pojača legije nebeskih anđela.

Veselin Vesa Simonović, direktor i glavni urednik portala Nova.rs, biće sahranjen u sredu u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Komemoracija će biti održana u sredu u 10.30 sati u „Dorćol platzu“ u Dobračinoj ulici u Beogradu.

Opelo će početi u 13.30 sati na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana.

Bonus video: In Memoriam – Veselin Simonović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar