Veselin Simonović i Darko Nikolić
Veselin Simonović i Darko Nikolić Foto: Miloš Nadaždin/Vesna Lalić/Nova.rs

Dok mozak još uvek ne može da shvati da Vese nema i da će nekim čudom neko reći da je sve samo veliki nesporazum, u grudima se širi sve veća rupa, stiska i vraća u realnost, kaže reditelj Darko Nikolić povodom odlaska Veselina Simonovića, osnivača, direktora i glavnog i odgovornog urednika portala Nova.rs.

Simonović je bio urednik u redakcijama „Borbe“, nedeljniku „Vreme“, a potom dugogodišnji urednik dnevnog lista „Blic“. Odškolovao je generacije novinara i urednika, a bio je poznat i kao prijatelj brojnih umetnika. Preminuo je iznenada u nedelju, 8. maja, u 63. godini.

Veselin Simonović Vesa Foto: Darko Nikolić

A samo dan ranije, u subotu…

– Koliko juče smo proslavljali moj rođendan, gde je bio najveseliji i najrazigraniji. Pevali smo i šalili se, kao što smo to, uostalom, radili svaki put kada se vidimo. Bio je prijatelj, blag, mudar, odmeren, bio je Čovek. Pomogao bi svakom, ne pitajući ništa. Nenadoknadiv gubitak za porodicu prvenstveno, za nas, njegove prijatelje, a koje je tretirao kao svoje najrođenije, a svakako i za novinarstvo. Čuvamo Vesu u nama zauvek, njegovu mudrost i blagost – istakao je Darko Nikolić.

Bonus video: In Memoriam – Veselin Simonović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar