Ninus Nestorović, Foto:Srđan Kecojević

Alal vera našim najvećim patriotama. To što one mogu da steknu sa tri prsta, ostali građani ne mogu sa deset.

Piše: Suzana Sudar

Čim je primetio da se narod zaljubio u njega, vođa ga je odmah odveo u mrak…

Raspao se komunizam u Srbiji, raspala se demokratija, al’ je zato diktatura i dalje čvrsta!

Prošlost u Srbiji uvek ide ispred svog vremena.

Ovde su samo psihijatrijski slučajevi ostvarene ličnosti. Što umisle, to i budu!

Nama je bolje da otvorimo Pandorinu kutiju, nego glasačku. Manje zlo se u njoj krije.

Ovo su samo neki od aforizama Novosađanina Ninusa Nestorovića, koji je već početkom 2021. zabeležio uspeh. Njegovi aforizmi objavljeni su u dva poljska književna lista „Gaze kulturalna“ i „Bezkres“ (prevdoilac Olga Lalić Krowicka), saoštila je Sekcija humorista i satiričara Društva književnika Vojvodine.

Nedavno je i Ninusova knjiga aforizama „Diktator i ja“, objavljena u Poljskoj. Aforizme je izabrala i prevela na poljski Olga Lalić Krowicki, a karikaturu na naslovnoj strani knjige nacrtao je Goran Ćeličanin.

Eva Radomska o toj knjizi između ostalog napisala je i ovo: „Najnoviji knjiga Ninusa Nestorovića je velika čast za otkrivanje istine o politici, istoriji i sebi iznova i iznova. „Istina je naš najveći neprijatelj. Nikada se s njom nećemo pomiriti …“ – kaže on. Međutim, bez istine, sve se urušava kao temelj zasnovan na laži je poput biča peska. Stoga vredi posegnuti za knjigom autorovih misli da bi osetio njenu moć …“

Početkom prošle godine Ninus je objavio knjigu „Bože, uprosti nam“, za koju je nedavno dobio nagradu „Tipar“.

Novinar, rok kritičar i pisac Petar Peca Popović je rekao da je“sve što Ninus radi samo kap druge boje u okeanu našeg poraza“:

„Ali okean bi bez te kapi bio komplikovaniji za brodolomnike. Ta kap svetli! Tamo gde se svaka vrsta vlasti odlikuje obesnošću i bajnom egzistencijom, od velike je koristi čitati vlasnika ‘zaoštrenog pera’. Kao vid neslaganja i nemirenja sa terorom tako uspostavljene stvarnosti.“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar