Predsednik Vučić u redu ispred kovid ambulante: Piše Mihailo Jovićević

Kolumne 14. jan. 202210:4816 komentara
Podeli:
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Vesna Lalić/Nova.rs

Nota bene: Ovo se nije stvarno desilo. Ali bi moglo: stvarnost poražava fikciju u Srbiji svakog dana. (Utoliko gore po stvarnost).

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas kovid ambulantu u Zemunu u Šilerovoj ulici, kako bi na licu mesta proverio ažurnost rada osoblja ovog, jednog od najopterećenijiih zdravstvenih punktova u prestonici, objavljeno je u saopštenju njegove pres službe.

Kako se dalje navodi u saopštenju, predsednik je u Šilerovu stigao u ranim jutarnjim satima, u 6.45, pre otvaranja ambulante, kada se uverio u ažurnost osoblja i poštovanje radnog vremena ustanove. Uprkos lažnim vestima o prebukiranosti kovid-ambulanti predsednik u Šilerovoj nije sreo druge pacijente: potpuno sam – u pratnji desetak najbližih savetnika, članova kabineta i pripadnika vojnog obezbeđenja – čekao je na stazi ispred ambulante. Medicinsko osoblje je, egzaltirano njegovim prisustvom, poslužilo biljni čaj, a plinski gorionici – koje je nekoliko dana ranije u rad pustio zamenik gradonačelnika Goran Vesić – pojačani su kako bi se predsedniku i članovima njegovog kabineta boravak učinio komfornijim.

„Ponosan sam što je medicinsko osoblje, koje već dve godine brine o građanima Srbije u jeku najgore pandemije u novijoj istoriji, ponovo učinilo iskorak u pravcu očuvanja zdravlja i telesnog integriteta ljudi. Gorionici su obezbeđeni kroz hitnu nabavku, iz Vladivostoka, i ovim putem hoću još jednom da odgovorim neradnicima iz opozicije da neće oterati naše ruske partnere prljavim insinuacijama o nameštenim tenderima i prisluškivanju lažnih ruskih NVO u Beogradu. To što je tetka ministra Vulina nedavno otvorila kancelariju u ovom ruskom gradu nema nikakve veze sa nabavkom gorionika i hapšenjem ruskih opozicionara“, rekao je predsednik okupljenim novinarima.

Kada je otkucalo 7 časova, predsednik je, u skladu sa izmenjenim kovid-protokolom hitno usvojenim na sinoćnjoj sednici Vlade, medicinskoj radnici Veri Šešelj pokazao svoj negativan PCR test i nastavio ka daljoj inspekciji zdravstvene jedinice.

„Mi smo odlučili da i privatnici sada mogu da izdaju PCR testove, i to smo uradili zbog naroda. Ja, lično sam to juče proverio i testirao se u laboratoriji „Milenijum tima“ na Andrićevom vencu. To je jedna od najboljih laboratorija u jugoistočnoj Evropi i primer je kakav njuh za biznis i inovacije imaju naši ljudi“, rekao je predsednik, koji je odbio da odgovara na pitanja redakcije „Nova“ koja su se odnosila na poreklo novca kojim je „Milenijum tim“ pokrenuo izgradnju laboratorije.

Pregled predsednika Republike obavio je dr Branimir Belivuk, pulmolog specijalista, koji je konstatovao da predsednik – u skladu sa kovid-testom – nema simptome upale te da je stanje njegovih puća redovno. Predsednik se zahvalio na brzom, ali temeljnom pregledu.

„I ovom prilikom demonstrirali smo da će privatizacija RFZO doneti samo poboljšanje za sve: i medicinske radnike, i pacijente, i privredu. Posebno je bitno to što nam u privatizaciji partner naša, srpska firma“, zaključio je predsednik posetu.

On je ponovio da će partner Vlade u privatizaciji RFZO biti konzorcijum „Granit-Peščar-Ultra-Kop“, čiji vlasnici su se do sada uglavnom bavili građevinskim radovima.

„Što bi to bio problem?“, upitao je, retorički, predsednik.

BONUS VIDEO: Kako je na -7 ispred kovid ambulante

Komentari

Vaš komentar