Odluka ministarstva zdravlja - aktuelna od početka epidemije u Srbiji - da se ne priznaju kovid testovi iz privatnih laboratorija, ovih dana, tokom poplave slučajeva omikron soja u Srbiji, dobija na punoj težini: građani satima čekaju u redu ispred kovid ambulanata samo da bi potvrdili ono što već znaju - da su pozitivni na koronavirus. U međuvremenu, stanje im se samo dodatno pogoršava.

Podsećamo, muškarac koji je čekao na red ispred kovid ambulante na Kanarevom brdu preminuo je jujuče oko 9 ujutru. Neće biti jedini: hiljade ljudi danas prolaze kroz agoniju dok, na debelom minusu, čekaju na pregled u kovid ambulanti.

Jedan od njih za Novu.rs je obrazložio problem:

Kovid ambulanta VMC Novi Beograd Foto- goran srdanov nova rs
Kovid ambulanta VMC Novi Beograd Foto- goran srdanov nova rs

„Treba da se piše o ovoj bruci i sramoti: u kovid ambulanti ti ne priznaju privatni antigenski test na kovid. I onda čekaš u redu satima, kao ja. Ispred mene je konstantno 30 ljudi, iza mene 3 puta toliko. Koji genije je doneo tu odluku da muči narod?, pita se ovaj Beograđanin.

„Ovo je nehumano, tresem se ceo, imam jak nagon za povraćanjem, prste na nogama ne osećam, a zbog čega? Zato što je neko tako odlučio. I u Torlaku je pakao, svuda su neljudski redovi. Došao sam u 7 i ni izbliza nisam na redu – pre mene bar 30 ljudi“, dodaje on.

I zaista – kome ide u korist da u trenutku kada imamo oko 10.000 zaraženih na ovaj način izlažemo građane dodatnom naporu? Jer, ko i nije bio bolestan pre iskustva sa redovima u kovid ambulantama – sad definitivno jeste.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare