Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

To su bili gumeni čekići, reče u utorak na fingiranom otvaranju radova na beogradskom metrou predsednik Aleksandar Vučić. Sklon sam da verujem da predsednik u Makišu nije lagao, zna on najbolje šta rade njegove „naprednjačke falange“ (kako za novine „Nova“ reče profesor Ognjen Radonjić) i čime su naoružane dok se voze službenim automobilima opštinskih vlasti.

Ono što predsednik nije rekao, a siguran sam da zna, jeste da tim čekićem njegovi stranački huligani mogu da rascopaju lobanju nekom ekološkom ili opozicionom aktivisti. Kao vrhunski manipulator osudiće svako nasilje i obećati kao predsednik da će se protiv toga boriti, ali će indirektno opravdati svaki govor mržnje, svako verbalno i fizičko nasilje nad svima koji ne podržavaju njegovu pljačku i uništavanje i ono malo preostalih demokratskih tekovina u Srbiji.

Namerno pišem njegovu pljačku, a ne njegovu vlast, jer sam ubeđen da ne otimaju oni oranice i kuće za rudnike zbog ekonomskog prosperiteta Srbije, već zato što su svi korumpirani. Ne usvajaju oni zakon o eksproprijaciji, kojim će za bagatelu i bukvalno otimati imovinu, samo zbog „Rio Tinta“, već ponajpre zbog svojih stranačkih i mafijaških kompanija, koje će graditi nove komplekse uz Savu i okolo. Neće više da se muče i ruše kao u Savamali, sad će to da rade po zakonu.

Zašto su predsednik i njegove dodvorice toliko zapeli da sagrade nacionalni stadion i zašto je baš određena lokacija tu negde između Surčina i Save? Opravdano sumnjam da će time udariti kamen temeljac novog Beograda na vodi, a ništa od tog posla neće biti javno. Biće sve tu od „javnog interesa“ i za naprednjačke i mafijaške džepove. Zakon o eksproprijaciji im je zato toliko važan.

PROČITAJTE JOŠ:

Skupiće oni još goveda koja će da riču s nacionalnih frekvencija na sve koji se tome javno usprotive i napad na Mariniku Tepić je samo početak. Šta mogu radikali, huligani, ekstremisti i drugi koji imaju koristi od vlasti Šešeljevih i Miloševićevih đaka, nego da prebrojavaju ljudima krvna zrnca. Milošević je sve krađe i nepočinstva pravdao ratovima, a ovi njegovi đaci i sledbenici sve to pravdaju napretkom i izgradnjom Srbije. Zato će i predsednik tobože osuditi fašistički napad na Mariniku Tepić, a već u sledećoj rečenici će sve poništiti i zapravo najaviti šta sve mogu da očekuju opozicioni i ekološki aktivisti:

„Marinika Tepić je lažov, žena koja, ne postoji stvar koju nije uradila protiv države naše, ne postoji odgovornost koju nije pokazala ni na jednom mestu, kao i Dragan Đilas.“

Da li, primera radi, i ja radim protiv države ako kažem da je zakon koji su usvojili otimačina lične imovine za naprednjačke mafijaše. Od Aleksandra Vučića ne očekujem ništa drugo, pa on je skoro potrošio ceo petogodišnji mandat predsednika države, a nije pokušao ni jedan jedini dan da glumi predsednika svih građana Srbije. Citiraću predsednika Srbije, pa vi sami procenite da li je to govor državnika ili vođe naprednjačkih huligana:

„Imali ste ljude neke s gumenim čekićem. A imali ste ljude s pravom sekirom koji su branili Violu fon Kramon u Nedeljicama. Pa je l’ sekira jača od čekića? Svi koji su koristili čekić treba da odgovaraju, ali niko se nije javio da je oštećen, a šta je hteo ovaj sa sekirom? Da bere cveće?“