Piše Ratko Femić: Dajte da još povraćamo

Kolumne 20. jul. 202111:39 > 11:57
Podeli:
Autor Ratko Femić Foto: Nova.rs

Ponovo je slobodna naprednjačka ružičasta televizija u terminu pred spavanje prikazala uznemirujuće prizore žrtava Velje Nevolje - delimično cenzurisane fotografije obezglavljenih tela, odsečenih stopala, noževa u telu žrtve...

Po rečima ministra Aleksandra Vulina od ovih prizora su povraćali čak i neki članovi ove brutalne kriminalne bande.

Zamislite, od toga su povraćali čak i ober kriminalci, ali državni vrh je odlučio da taj užitak omogući i ostatku građana Srbije, a da ne pominjem kako su se osećali članovi porodica žrtava.

„Svako ko bude pokušao da od ovih napravi pravednike, neka pogleda ove slike”, rekao je ministar Vulin u pokušaju amortizovanja reakcije javnosti.

Niko normalan od protuva i ubica ne može da pravi pravednike. Da režim nije mislio samo o svojim interesima, ove fotografije ne bi ni nastale, a i Velja Nevolja i njegovi saradnici bi odavno bili na višegodišnjim zasluženim robijama.

Teško da se ministru može šta prigovoriti u slučaju nastajanja ovog klana. On je tada bio u drugom resoru, a kada je preuzeo policiju tada se klan Veljka Belivuka toliko osilio, otrgao kontroli, ostavljao za sobom vidljiv krvav trag, a na to sve ukazivale su i zapadne obaveštajne strukture. Da se ne bruka pred svetom, država (a država je Aleksandar Vučić) je krenula u obračun sa ovom grupom čije je usluge koristila do nekoliko meseci pre hapšenja njenih glavešina.

Ministar, na početku čijeg mandata je pohapšena ova banda, jedan je od najlojalnijih saveznika Aleksandra Vučića. Analizirajući brutalne snimke zdušno je manipulisao činjenicama kako bi zaštitio predsednika Srbije praveći od njega pravednika koji je žrtva napada političkih protivnika.

Opet Vulin amortizuje reagovanje javnosti, a u predizbornoj godini biće potrebni jaki amortizeri.

Sve je jasno ako se vratimo malo na nastanak i minuli rad grupe Veljka Belivuka.

Pre njegovog dolaska na tribinu na stadion Partizana navijači su često skandirali uvredljivu parolu „Vučiću pederu”. Tada su na Partizanov jug uvezeni navijači drugih klubova – Rada i Zvezde. Na čelu grupe koja je nazvana Janjičari bio je Aleksandar Stanković Sale Mutavi, a njegova desna ruka bio je Veljko Belivuk. Često je na tribinama uz njih stajao i visokopozicionirani pripadnik Žandarmerije Nenad Vučković Vučko.

Nakon njihovog preuzimanja tribine skandiranje protiv Vučića je prestalo.

Veštine koje su koristili za likvidacije usavršavali su u objektima Vojske Srbije.

Vojni sindikat je podneo prijavu zbog toga što su kriminalci Vučko, Sale Mutavi i Velja Nevolja koristili strelište, naoružanje i municiju Vojske Srbije kako bi vežbali gađanje iz vatrenog oružja.

Belivuk je pušten iz pritvora gde je bio oko godinu dana zbog ubistva Vlastimira Miloševića jer je DNK materijal volšebno kontaminiran, a Aleksandru Stankoviću je 12 puta odlagan odlazak na robiju. Toliko o srpskom pravosuđu.

Jedan od članova Belivukove kriminalne grupe Borko Aranitović obezbeđivao je, prema navodima KRIK-a, svečanost inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića 31. maja 2017.

Pripadnici navijačke grupe Janjičari, koja je kasnije preimenovana u Principi, na prošlogodišnjim demonstracijama ispred Skupštine Srbije napadali su građane koji su iskazivali nezadovoljstvo.

Šta još treba napisati da bi neko shvatio da je još jedan državni projekat pošao po zlu i da su se sada vikari Aleksandra Vučića razleteli u operaciju kontrole štete.

Komentari

Vaš komentar