Piše Milenko Vasović: Držte atentatora!

Kolumne 10. mar. 202110:40 > 13:59
Podeli:
Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Priča o pripremi najnovijeg atentata na predsednika Srbije ima jednak broj dokaza kao i tvrdnja Vulina da je od tetke iz Kanade dobio 200.000 evra. Samo što je Vulin sam smislo svoju budalaštinu, a za „atentat“ su upregnuti "stručnjaci" za bezbednost, plaćeni analitičari, vlasnici tabloida i jedan haški osuđenik. Naravno, i dve televizije. 

Probrana ekipa dobošara svakodnevno otkriva detalje „zavere“ i svojski se trudi da nam nametne zaljučke: Belivukova kriminalna grupa je bliska sa Dijanom Hrkalović; Dijanini ljudi iz policije su prisluškivali predsednika; Kod Belivuka je pronađen snajper; Snajper služi za atentate – Belivuk je spremao ubistvo predsednika; Zaverenička grupa je imala pomagača iz vrhova vlasti.

„Analitičari“ u studiju doktora Žeksa i razdeljak Milomira danima se upinju da neupućenim gledaocima pomognu u „pronalaženju“ pomagača. Neki uvijeno, a pojedini i direktno prozivaju redom tri imena: a) bišeg ministra policije b) sadašnjeg ministra vojske i c) Nebojšu Stefanovića, potpredsednika Vlade.

I taman kad je zbunjena raja htela da zaokruži tačan odgovor umešao se Nebojša lično i sve pokvario. Kao da ga je poslao direktno šef biroa za sluđivanje naroda. Ministar vojni je ocenio da je „krajnji cilj zavere protiv predsednika Vučića bio nasilno preuzimanje vlasti i države. Kriminalna operacija tog obima ne bi bila moguća bez podrške nekoga iz vrha države i verujem da će svi umešani završiti u zatvoru“.

PROČITAJTE JOŠ

Čitam izjavu i ne znam da li je reč o autooptužbi ili nam pomenuti biro, kao u kakvom kvizu, nudi dodatnu pomoć. Znači, Stefanović nije, a ni sadašnji ministar vojske. Jedino ostaje da Nebojšu iz Beograda pitamo da li je možda mislio na bivšeg ministra policije. Nekad je teško pogoditi i kad je sve nacrtano.

Dilema i dalje lebdi, ko je „pokrovitelj atentata“ iz vrhova vlasti? Napetost raste. U igru se ubacuje novo ime. Po sistemu „nećete verovati“, jedan mladi tabloid, koji nije daleko od ministra vojnog, danas je objavio fotografiju drugog ministra u društvu momaka iz škaljarskog klana. U rijaliti uvode Branka Ružića. Pozdravimo aplauzom novo ime. Bravo!

Ne bi me iznenadilo da neko sutra objavi i izjavu Belivuka kako se „nada da će nadležni organi utvrditi ko je iz vrha vlasti štitio njegovu kriminalnu grupu. I da u toj istrazi ne sme biti zaštićenih“. Važno je samo da se lakoverna publika drži u stanju otvorenih usta – što duže. Jer, sve dok su joj usta otvorena ne može da pita gde su naše pare.

Istovremeno jedna osoba je upadljivo ležerna, premijerka Ana Brnabić. Ima, doduše zabrinuti izraz lica, ali to je zbog vakcinacije. Njoj ništa nije jasno oko „atentata“. Ne zna da li je to još jedna patka, niti joj je javljeno šta treba da radi. Da li da smeni direktora policije zbog prisluškivanja predsednika ili da okrene leđa ministru… Čeka, a kroz glavu joj povremeno sevne, a šta ako su i nju prisluškivali. I tu se baš iznervira.

Bilo bi zabavno da nam na Pinku ili Hepiju puste neki od prisluškivanih predsednikovih razgovora. On se sigurno ne bi bunio, što reče ministar Vulin nema tu ničeg inkriminišućeg.  A možda bi saznali koliko je koštao Nemanja, čiji je Beograd na vodi, koliko su plaćeni respiratori i ko se setio da naruči 12 miliona vakcina.

To bi i nama značilo, dok biro za sluđivanje ne smisli neki novi atentat. Vozi Miško!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar