Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Sva je prilika da neko radi iza leđa Ramzanu Ahmatoviču Kadirovu, heroju Ruske Federacije. Dok on ratuje u Ukrajini za svetu rusku zemlju njegovi Čečeni se šunjaju po Kosovu. Udružili se sa Čerkezima i „špijuniraju za zapadne službe“. A cilj im je, kako reče predsednik, „eliminacija naoružanih Srba na severu Kosmeta“.

Znači ima naoružanih Srba, znači Albanci i Amerikanci, dovukli pojačanje, znači, ludilo.

Ne bi Srbi ni znali šta im se sprema nego su Čerkezi bili neoprezni. Konjanici u srcu, krenuli u akciju doratima, umesto u rendžroverima i ostalim terencima. I naravno da je to bilo sumnjivo, a tek kad su progovorili na maternjem čerkeskom odmah je dojavljeno Beogradu.

A možda je i Beograd dojavio Mitrovici, da im Mitrovica dojavi prisustvo Če-Če koalicije. Svejedno, važno je da se krčka. Vest je stigla do najvećeg Srbinu u novijoj srpskoj

istoriji.

#related-news_1

Najveći S je još u julu obelodanio da se spremaju likvidacije na severu Kosova. Onda je materijal doturen vojvodi od zarđale kašike (Udba u tome nije učestvovala, sic) koji je precizirao da su meta osmorica Srba. Aber su potom preuzeli razni Vučelići koji su nas sa naslovnih strana pumpali da se sprema rat i progon. Na kraju je gospodin poslanik/advokat „proglasio“ ratno stanje. Jer, advokat ima uvid u natalne karte.

Ostavlja to utisak i na sirotinju raju. Šta, na primer, zna penzionerka, baba Lepa koga su neprijatelji naumili da ubiju. Baba Lepa je zatucana žena, nju u depresiju baca cena krompira, otkazala je drva zato što su poskupela, onesvestila se kad je čula koliko je penzinora pomrlo. Potpuno nacionalno neosvešćena, preči joj je sopstveni život od
srpskih teritorija.

Ni njen Milorad nema pojma da su na Kosovu Nato i Unmik i da samo oni imaju pravo da pucaju. Niti oni znaju da na severu ima mnogo kriminala, da je šverc glavno zanimanje. Da

su se nekim slučajem kriminalci i političari slizali, srasli, postali jedno telo pa ne znaš ko se bavi politikom a ko „biznisom“. I ko čije interese brani dok se u srpstvo kune.

Strahuju Lepa i Milorad, vide da svi ćute, a rat na vratima. Jedino se Domanovićev vođa ne boji. Demaskirao je Če-Če špijune, Kurti više nije važan, samo je zaboravio da nam kaže na čijoj su strani janjičari.

Bože, kako smo postali nebitni, nekada su nas špijunirali giganti – CIA, KGB, BND, MI6… a sad Če-Če. Još ako su Če-Če agenti došli iz Rusije, ako su njihovi državljani onda do vraga. I baćuška nije više uz nas. Možda zato Tetkin mali i ide u Moskvu, da skreše drugu Lavrovu. Ili da traži pomoć kozaka, pa nek se kozaci i Čečeni vijaju po Mitrovici.

Opasni su Če-Če likovi, možda su oni ubili i Olivera Ivanovića, da ne bi u ovakvim situacijama smirivao narod. Da ga ne bi odvojio od beogradskih „dramaturga“. Tipičan Če-Če scenario – spot na Pinku, isključenje kamera i likvidacija. Na kraju zastrašivanje svedoka.

Tugo Srbijo da li ćeš se ikada osloboditi bandita koji te iz dana u dan svađaju sa svima, koji te vode iz „rata“ u rat, koji svaki poraz proglase za pobediu i koji na tome debelo profitiraju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (4)