Zoran Kesić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Uoči nastupajućih izbora u Srbiji, autor i voditelj emisije "24 minuta" na televiziji Nova S Zoran Kesić pozvao je građane da izađu na izbore 3. aprila. U razgovoru za Nova.rs Kesić kaže da su mu izbori uvek bili važni, da na njih redovno izlazi, a da one koji ne koriste svoje biračko pravo treba da bude sramota.

Parlamentarni, predsednički i lokalni izbori u Srbiji biće održani 3. aprila.

Organizacija CRTA i televizija Nova S u zajedničkoj akciji „Zato glasaj!“ pozvali su građane da u što većem broju izađu na birališta 3. aprila.

Da je jako važno iskoristiti svoje biračko pravo smatra i Zoran Kesić.

„Mislim da uvek treba izaći na izbore i iskoristiti svoje biračko pravo. Ja sam uvek izlazio na izbore, to mi je uvek bila newa vrsta porodične ceremonije. Kad mi Kesići poranimo, pa se lepo obučemo i krenemo, možda se ne zna za koga ćemo glasati, ali se vidi za koga nećemo. Još od moje 18. godine izbori su mi važni. Nema pitanja da li izaći, nema onog svi su isti i sjaši Kurta da uzjaše Murta. To je za mene lenjost mozga i robotsko reprodukovanje narativa koji odgovara vlasti. Građanin koji izađe na izbore dokazuje da je odgovoran, da mu je stalo i pokazuje da nije nikakva kukavica“, kaže Kesić za Nova.rs.

Tek kad izađe na izbore, građanin kako smatra Kesić, stekne pravo da se kasnije žali.

„Građanin koji izađe na izbore posle izbora ima prava da se žali, kmeči i psuje kad nije zadovoljan. Onaj koji ne izađe na izbore nema pravo da se žali i da kuka, njega treba da bude sramota. Olako smo mi građani prepustili moć onima koji nas vode, umesto stalne potrage za onima koji će da nas povedu. Vreme je da se građani podsete da oni imaju moć. Mi treba da povedemo, a političari da nas prate ako imaju snage, volje i mogućnosti. Moć građanima, pa da vidiš kako će da zablista“, zaključuje Kesić.

BONUS VIDEO: Kesić zna šta će biti s našim parama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare