Kandidat za gradonačelnika Beograda SRS Miljko Ristić rekao je da je potrebno utvrditi poreklo imovine svih funkcionera, te da je neophodno da ugovori poput Beograda na vodi budu transparentni. Naglasio je da bi nakon izbora formirao koaliciju sa svima, uključujući SNS, ali i opozicione partije.

Ristić je u emisiji „Probudi se“ na Nova S televiziji rekao da se u Srbiji poslednjih godina dosta ulagalo u zdravstvo, ali je podvukao da su trendovi loši te da će ovim tempom Srbija za 10 godina imati za milion stanovnika manje.

„Nisu sve bolesti uzrok povećanja mortaliteta u Srbiji, a kod kardiovaskularnih i malignih bolesti treba povećati broj lekara, to svakako. To ne zahteva neka velika materijalna ulaganja, šta smeta da se u domovima zdravlja zaposli još dva ili tri lekara. Na Dedinju je 300 pregleda dnevno, stvaraju se gužve. Zašto se pregledi ne bi preventivno radili u domovima zdravlja“, kazao je Ristić.

On je podvukao da je potrebno utvrditi poreklo imovine svih funkcinonera, a da bi bi ugovori poput Beograda na vodi trebalo da budu transparentni.

„Mi smo spremni da nekog nabedimo da je koruptivan, a suštinski i nemamo nikakvog dokaza. Ja sam rekao da korupcija treba da bude problem svake vlast, ali nisam rekao da ćemo očistiti. To je predimenzioniramo“, dodao je kandidat za gradonačelnika.

Ristić je naglasio da je apsolutno za koaliciju za SNS, budući da nijedna stranka nema dovoljno kadrova da vodi grad.

„Naveo sam primer Piksija, on ne bira fudbalere iz samo jednog kluba nego svih. On bira iz suparničkih ekipa. Isto tako, ja bih birao i iz vlasti, ali i iz opozicije koalicione partnere. Sigurno da ima stručnih ljudi i u drugim strankama. Međutim, saradnja među partijama je na jako lošem nivou“, istakao je on.

Bonus video: Izborna groznica – Epizoda 3: Miloš Jovanović i Nebojša Zelenović

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare