Rakić: Najava izbora Vučićev taktički potez, prebacuje loptu u naše dvorište

Podeli:
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

“Da bi uopšte došlo do vanrednih izbora u Beogradu potrebno je da prethodno Aleksandar Vučić prizna da nema većinu u Skupštini Grada Beograda i da ne može da formira vlast u prestonici, što bi za njega lično bio veliki poraz i rušenje mita o vlastitoj nepobedivosti koji brižljivo gradi već 10 godina”, kaže za Nova.rs Dragana Rakić, zamenica predsednika DS, komentarišući najavu Aleksandra Vučića da će izbori u Beogradu biti ponovljeni.

Ona navodi da izjave Vučića u principu ne treba uzimati za ozbiljno, tako da i “njegovoj najavi vanrednih izbora u Beogradu ne treba pridavati naročitu pažnju”.

“Zato mi u Demokratskoj stranci smatramo da Vučićeva polunajava vanrednih izbora u Beogradu ne znači da će tih izbora zaista i biti. To je pre svega Vučićev taktički potez kojim želi da ‘loptu’ prebaci u naše dvorište, odnosno da se opozicija ponovo gura u defanzivi položaj i da se izjašnjava o učešću na tim izborima, da se međusobno sukobljava i dalje deli”, kaže za naš portal Rakić.

Ona navodi da je nepotrebno izjašnjavati se u ovom trenutku o (ne)učestvovanju na tim izborima, za koje se ne zna ni da li će ih uopšte biti.

“Strategija političkog delovanja Demokratske stranke u borbi protiv režima Aleksandra Vučića je definisana 2018. godine i neće se menjati ni posle ovih izbora. Ova vlast se ruši samo zajedničkim, sinhronizovanim i proaktivnim delovanjem svih onih koji su jasno opredeljeni protiv nje. Demokratska stranka ostaje posvećena, konstruktivna i aktivna u svim procesima unutrašnje integracije i jačanja antirežimskog fronta”, ističe Rakić.

Ona kaže da će tako nastupati i ubuduće i pristupati pitanju eventualnih vanrednih izbora u prestonici.

“Kakva će najesen biti situacija u čitavoj zemlji i svetu, niko u ovom trenutku ne zna, pa niko sa sigurnošću ne može reći da li će Vučiću posle svega toga uopšte biti do izbora u Beogradu”, dodaje Rakić.

Podsećamo, Aleksandar Vučić pozitivno je odgovorio na zahtev Dragana Đilasa o ponavljanju izbora u Beogradu.

“Ukoliko najjača opoziciona lista smatra da treba da idemo na prevremene gradske izbore, ići ćemo. Mislim da treba da prođe bar šest meseci, ali ako budu insistirali, možemo i ranije. To ću predložiti na stranačkom odboru. Moj odgovor Draganu Đilasu je da", rekao je Vučić.

BONUS VIDEO Srbija, zemlja tapšača

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar