Aleksandar Vučić i Dragan Đilas, Dragan Djilas
Aleksandar Vučić i Dragan Đilas Foto: Printscreen/Tv Pink/Filip Krainčanić/Nova.rs

Na sastanku koji je nedavno izazvao burne reakcije javnosti, Aleksandar Vučiučić i Đilas razgovarali su o ponavljanju glasanja u Beogradu, kao i njegovom legitimitetu, rekao je Vučić gostujući u emisiji "Hit tvit" na TV Pink.

„Imali smo pristojan razgovor, svi znaju šta on misli o meni, on se time hvali svaki dan. Svi znate šta ja mislim o njemu, a ja nemam potrebu da o tome govorim“, rekao je Vučić.

On je istakao da se posle sastanka sa Đilasom nije oglašavao, jer nije imao potrebu bilo kome da se pravda, dodavši da je njihov sastanak bio pristojan i da je njegov posao da prima građane, a posebno političke lidere.

„Ja sam predsednik svih građana i želeo sam da saslušam“, rekao je Vučić.

Kako navodi Vučić, Đilas mu je na sastanku rekao da su rezultati na predsedničkim i parlamentarnim izborima očigledni, ali da želi da razgovara o beogradskim izborima, što je Vučić odbio, rekavši da on ima većinu, a može da formira „još veću većinu“.

Vučić je rekao da Đilas smatra da je pitanje legitimiteta beogradskih izbora sporno, ali da se Vučić ne slaže sa njim.

Kako je u „Hit tvitu“ rekao, logično je da se izbori ponove u martu, ali ukoliko opozicija bude insistirala, to se može desiti i ranije.

„Ukoliko najjača opoziciona lista smatra da treba da idemo na prevremene gradske izbore, ići ćemo. Mislim da treba da prođe bar šest meseci, ali ako budu insistirali, možemo i ranije. To ću predložiti na stranačkom odboru. Moj odgovor Draganu Đilasu je da“, rekao je Vučić.

Vučić ističe i da Đilasu zameraju što je razgovarao sa njim, a da to uopšte nije bio neodgovoran potez.

Stava je da opozicija nije rasturena Đilasovim dolaskom kod njega, „već mnogo ranije, zbog nedostatka planova i mržnje“.

„Nije realno da izbori budu baš u novembru, nije to baš fontana želja. Ne verujem da ni njima odgovara novembar, neka urade istraživanja, mogu da im pomognem“, rekao je on.

Dodao je i da veruje da će se pokazati da je Aleksandar Šapić dobar kandidat za gradonačelnika Beograda.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare