Gornje Nedeljice Koalicija Moramo, predizborna kampanja
Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Koalicija “Moramo” i meštani Slatine, Krivelja i ostalih sela u okolini Bora pozivaju građane na protest ispred Kineske ambasade u Beogradu, saopšteno je iz te koalicije. 

„Dok Zijin iz naše zemlje iznosi tone bakra i zlata, meštanima Srbije, ne samo da se otima zemlja, već im se brani i kretanje po sopstvenoj zemlji. Građane Srbije nećete ponižavati“, navodi se u saopštenju.
Okupljanje ispred kineske ambasade zakazano je za nedelju u 14 sati.
Protest je bio zakazan i za prošlu subotu 19. marta, ali je građane Bora i meštane Slatine, koji su krenuli na protest Ekološkog ustanka ispred kineske ambasade, policija zaustavila kod Paraćina, a vozilo poslala na tehnički pregled i tako im onemogućila da dođu u Beograd.
Ispred zgrade TV Pink, gde je najavljeno okupljanje, kandidatkinja za predsednicu Srbije prof. dr Biljana Stojković i Nebojša Zelenović, nosilac parlamentarne liste Moramo, poručili su da je to slika Srbije kakvu danas imamo.

„Mi smo krenuli u Beograd, ne da protestujemo, ne da rušimo predsednika i državu, pošli smo kao seljaci koji su oštećeni i kojima je ugrožena egzistencija. Danas smo pošli da nas čuje neko u Beogradu, oni su zvali kordon milicije na nas, isključili nas iz saobraćaja, stojimo u Paraćinu, neka nas voze milicioneri sad kući. Da li su oni na strani naroda ili smo mi za njih stoka“, rekao je za N1 jedan od meštana Slatine.

Iz koalicije Moramo ovaj postupak policije ovaj postupak su protumačili kao namerni pokušaj vlasti da spreči protest, te su danas najavili novo protestno okupljanje.

BONUS VIDEO: Zi Đin, istražna iskopavanja u okolini Barajeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar