Grupa kandidata za poslanike koalicije "Moramo", sa nosiocem liste Nebojšom Zelenovićem, Aleksandrom Jovanovićem Ćutom, Đorđem Miketićem i prof. Biljanom Stojković, predsedničkom kandidatkinjom Koalicije, nenajavljeno je ušla u krug preduzeća za preradu otpadne plastike "Feitiansuye" u Perlezu kod Zrenjanina.

„Ovo je fabrika za preradu plastičnog otpada iz EU, koja je pre dve godine otvorila tadašnja ambasadorka Kine Čen Bo. Ovo mesto ima oko 3.000 stanovnika, doveli su im Kineze koji ovde spaljaju plastiku iz EU – dečja kolica i druge otrove. Sav otpad od onoga što je višak sruči se u kanal, gde su nekada živele žabe i kornjače. Baš mi je drago što smo ušli ovde, ali vidimo da nema nikog“, rekao je Jovanović.

Iz koalicije „Moramo“ su nakon toga podelili utiske kako izgleda zapravo u ovoj fabrici.

„Sve ovo smrdi užasno. U pogonu su zatečeni kineski i srpski radnici kojima poslodavac nije obezbedio nikakvu zaštitnu opremu. Bez rukavica i zaštitne maske rukuju opasnim otpadom. Pogon je pun toksičnog dima. Dimnjak bez ikakvog filtera i konrole ispušta isparenja u sred sela. U neposrednoj blizini žive porodice sa malom decom, a pogon je okružen plodnim oranicama i kućama“, navode iz koalicije.

Neimenovana osoba iz fabrike potom je zaključala kandidate koalicije „Moramo“, u krugu preduzeća, do dolaska policije. Policija je zahtevala da se prekine snimanje.

„Na pitanje zašto ovako brzo ne reaguju kada meštani zovu inspekcije zbog dima i protivzakonitog ispuštanja otrova u poljoprivredne kanale – odgovor nismo dobili“, zaključuje se u saopštenju ove koalicije.

Bonus video: Ćuta u Rakiti u pratnji policije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare