Đorđe Miketić Foto:Zoran Lončarević /Nova.rs

Koalicija "Moramo" poziva na hitan sastanak opozicije, potpisnica “Sporazuma za odgovornu Srbiju”, zbog fantomskih birača, odnosno osoba koje ne žive na tim adresama, a koji se u ogromnom broju pojavljuju u poštanskim sandučićima u Beogradu i širom Srbije.

Sastanak će se održati sutra, u utorak 29. marta u 11 časova u prostorijama Mreže za demokratski dijalog, Svetozara Markovića 27.

„Režim je u panici i spremio se za izbornu manipulaciju“, kažu u Moramo i pozivaju građane koji primete ovakve pozive u njihovim ulazima da slikaju fantomske listiće i te dokaze dostave na adresu: [email protected]

„Za samo tri dana, samo na tu jednu adresu je stiglo 750 mejlova, a u svakom od njih bilo je u proseku po 10 uslikanih listića. Što znači da samo na tom jednom našem mejlu ima preko 5.000 sumnjivih birača“, kaže Đorđe Miketić iz koalicije Moramo i dodaje:

„Ovo je mnogo veći obim manipulacije nego što smo prvobitno pretpostavili te smo tražili hitan sastanak sa opozicijom da zajedno sprečimo ovu veliku prevaru koja se sprema. Moramo moli sve građane da nam pomognu u ovoj borbi. U tu svrhu spremili smo dva zahteva koji građani mogu da odnesu u policijsku upravu i traže pasivizaciju tih fantomskih birača. Moramo da zatrpamo policiju ovim zahtevima jer neko u policiji manipuliše našim podacima! Nekoliko izbornih lista su takođe proglašene falsifikovanim potpisima i zloupotrebom podataka građana“.

Zato Moramo, kako dodaje, traži i od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da se na sajtu ministarstva omogući biračima da sami izvrše pregled prijavljenih birača na svojim stambenim adresama, tačnije pridružujemo se zahtevu posmatračke misije CRTE koja je još pre nekoliko nedelja ovo podnela resornom ministarstvu. Ukoliko to ne urade jasno će biti svima da je posredi priprema za izbornu krađu.

BONUS VIDEO: Završna beogradska konvencija koalicije Moramo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)