Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs; printscreen/Twitter

Stranka slobode i pravde pozvala je sve stanare i upravnike stambenih jedinica da prijave fantomske stanare i provere da li je došlo do krivičnog dela zloupotrebe u susret izborima. Za to vreme građani masovno objavljuju gomile poziva za glasanje ljudima koje nisu ranije viđali, a pozivi su stizali i njihovim preminulima. Opozicija upozorava da su razmere ovih "nepravilnosti" - uznemirujuće.

Predsednica gradskog odbora u Beogradu Stranke slobode i pravde, Mila Popović, navodi  da neprestano dobijaju pozive uznemirenih građana koji prijavljuju nepravilnosti, ali i da ovolika pojava fantomiskih glasača ukazuje na paniku aktuelne vlasti.

„Pred svake izbore se dešavaju slične stvari. Međutim, ono što je neverovatno je to da je ovog puta zaista masovno i da je sve više tih novoprijavljenih glasača. Sve to pokazuje da je ova vlast u panici i da su svesni da u Beogradu više nemaju šansi“, navodi Popović i podseća da je SSP još pre više od mesec dana prikazala snimke građana koji dolaze iz Republike Srpske kako bi se prijavili u Beogradu, da bi na predstojećim izobrima ostvarili glasačko pravo.

Ona je još jednom pozvala građane da glasaju 3. aprila.

Član koalicije „Moramo“, Dobrica Veselinovič navodi da je broj prijava koji su dobili od građana – uznemirujuć.

PROČITAJTE JOŠ

„Smatramo da je sve što se dešava alarmantno i da je izborni proces doveden u pitanje. Ovoliki broj prijava je indikativan. Naš pravni tim je u pripravnosti i trenutno utvrđujemo sve okolnosti, nakon čega ćemo javnost obavestiti o daljim koracima“, kaže Veselinović. Ispred Stranke slobode i pravde podvlače da postoji rizik da se „uvoze“ ucenjeni građani u Beograd da bi glasali za SNS na predstojećim izborima, u Srbiji ili dijaspori.

U međuvremenu, srpski kutak Tvitera je zatrpan neverovatnim svedočanstvima, koja potvrđuju samo jedno – izborna krađa je već u toku.

*

„Danas sam saznao da u našem stanu, pored mačke Flekave, Ljilje i mene, živi još jedna osoba, koja je dobila poziv za glasanje“, naveo je jedna od korisnika tvitera.

Građani su neretko zaticali pune poštanske sandučiće poziva za glasanje.

Stanari Krunske ulice na Vračaru pronašli su sedam poziva za glasnje ljudima koje ne poznaju.

Kako protiv krađe?

Postoji i način kako i vi možete učestvovati u borbi protiv ove vrste izbornih nepravilnosti. Na sajtu Stranke slobode i pravde možete preuzeti dva formulara, jedan za prijavu vlasnika stanova i drugi za prijavu upravnika stambenih jedinica.

U formular je neophodno uneti lične podatke, adresu i razlog obraćanja, a zatim i popisati lica koja prijavljujete. Kao dokaz se prilaže izvod iz katastra i  otšampana strana sa elektronskog katastra sa današnjim datumom.

Zatim, dopise o odjavi navedenih lica prosleđujete lokalnim policijskim stanicama i opštinama, sa molbom da provere da li je došlo do krivičnog dela zbog takve prijave. Iz ove stranke poručuju da su polednjih dana dobijali pozive od uznemirenih građana da njihove adrese stižu glasački listići na imena lica koja nikada nisu živela kod njih u zgradi ili u njihovim kućama.

BONUS VIDEO: Snažne reči Jelene Stupljanin koje mora da čuje svaki “mali čovek“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

 

Tagovi

Komentari

Svi komentari (11)