Antonijević o razgovoru Vučića i Đilasa: Srbija da se navikne na dijalog

Izbori 2022 11. apr 202211:38
Podeli:
Milan Antonijević Foto: Ivan Dinić/Nova S

Danas u 16 časova treba da se sastanu predsednik Srbije Aleksandar Vučić i lider SSP Dragan Đilas. Tema razgovora - rešavanje političke krize u Beogradu. I pre nego što je susret ozvaničen, izazvao je brojne, različite i oprečne reakcije. Pravnik Milan Antonijević smatra da je taj razgovor pozitivan korak, jer od 2019. govori o potrebi dijaloga vlasti i opozicije.

Međutim, kako je rekao, čudan je tajming sastanka i trebalo je ranije da se održi.

„Ali očigledno su tek nakon rezultat izbora ljudi spremni da sučele mišljenja, a ne u kampanji koja je trebalo da bude više politzovana, a ne ovako ostrašćena kakva je bila“, smatra Antonijević.

Kaže da Srbija mora da se navikne na dijalog i da se dijalog vrati u Skupštinu.

"Ono što se bude dešavalo u Predsedništvu, prostor je drugačiji od očekivanog jer se radi o parlamentarnim i gradskim izborima, ja bih voleo da vidim teze Vučića i Đilasa za sastanak, verujem da će biti mnogo više tema od Beograda jer Srbija ima mnogo izazova. Rezultati još nisu konačni", rekao je Antonijević za N1.

Dodaje da se ne može svako pitanje rešiti jednim sastankom, ali da treba da se grupacije stranaka vrate za sto.

"Da jedna strana razume drugu, da mogu da razgovaraju, da tenzije budu manje jer se prenose na ulice, građane i ta poruka ne treba da dolazi od najviših organa. U kampanji je svašta izgovoreno, moramo da vidimo kako se sve vraća u institucije, kako izgraditi institucije koje će građanima garantovati mir i stabilnost, ali i mnoga druga poboljšanja", kaže Antnonijević.

BONUS VIDEO: Anketa: Šta očekujete od sastanka Đilasa i Vučića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar