Izborni štab Srpske napredne stranke SNS
Aleksandar Šapić. Izborni štab Srpske napredne stranke Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić večeras je u drugom planu izborne pobede Srpske napredne stranke (SNS), budući da se stidljivo pojavio u štabu SNS, ali i zbog toga što su ostvarili znatno slabiji rezultat s njim, u odnosu na pre četiri godine.

Lista oko Aleksandra Vučića, na beogradskim izborima 2018. godine osvojila je 366.461 glas, odnosno 44,99 odsto glasova, dok je Aleksandar Šapić sa svojim pokretom SPAS osvojio 73.425 glasova, odnosno 9,01 odsto.

Koalicija okupljena oko Dragana Đilasa tada je osvojila 154.147 glasova, procentualno 18,93 odsto.

Četiri godine kasnije, u Beogradu, prema preliminarnim rezultatima koje je objavio Ipsos/CeSID na osnovu obrađenih 64,8 odsto uzorka, najviše glasova, 38,7 odsto, osvojila je lista „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, čiji kandidat za gradonačelnika je upravo Aleksandar Šapić.

Lista „Vladeta Janković – Ujedinjeni za pobedu Beograda“, prema prvim rezultatima, osvojila je 20,5 odsto glasova, a lista koalicije „Moramo – Za dobar grad“, čiji je kandidat za gradonačelnika predstavnik pokreta Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović – 10,6 odsto.

Lista „Ivica Dačić – premijer Srbije, Toma Fila – gradonačelnik Beograda“, koalicija oko Socijalističke partije Srbije, osvojila je sedam odsto glasova, pokazuju preliminarni podaci.

Sve ovo ukazuje na to da je SNS sa Aleksandrom Šapićem na čelu beogradske liste dobio manje glasova nego što je SNS imao samostalno pre četiri godine. U kampanji je takođe bilo primetno da je Aleksandar Šapić bio u drugom planu, i da je retko davao izjave. Rezultati ovih izbora u Beogradu pokazuju i zašto. Ponovo je Aleksandar Vučić pobedio na svim nivoima.

BONUS VIDEO: Bugarski voz u Kraljevu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (12)