Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Velika Britanija trebalo bi da preispita svoju odluku da zabrani korišćenje opreme za 5G mrežu kineskog giganta Huavej s obzirom na to da je američki predsednik Donald Tramp izgubio izbore, poručuju iz Huaveja.

Američki predsednik Donald Tramp je u maju ove godine produžio ekonomske sankcije za najveće kineske kompanije, a među njima se opet našao i Huawei, koji je jedan od ključnih proizvođača 5G opreme za mobilne operatere.

Pročitajte još:

U SAD je već više pd godinu dana zabranjeno korišćenje Huawei opreme, a to je dovelo i do toga da velike softverske kompanije poput Google-a zabrane pristup za svoje proizvode Play Store, Gmail, YouTube i GSuite sa Huawei telefona.

Posle Trampove odluke i Velika Britanija se pridružila ovakvim sankcijama. Premijer Boris Džonson je predložio novi set mera kojima će se Huawei oprema izbaciti iz upotrebe svih mobilnih operatera do 2023. godine.

Potpredsednik kompanije Huavej Viktor Zang je pozvao Veliku Britaniju da preispita ovu odluku pošto bi ona mogla da produbi podele između severa i juga Engleske, prenosi Gardijan.

Džonson bi trebalo da se narednih dana sastane sa lobističkom grupom konzervativnih poslanika koji su rešeni da premijerovu agendu pretoče u stvarnost, te je Zang pozvao Britance da se ponašaju dostojno svog nasleđa kao kolevka prve industrijske revolucije i zemlja koja ne može sebi da priušti da zaostaje u 5G revoluciji.

BONUS VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)