Foto:Shutterstock

Posle brojnih teorija i nagađanja oko GTA 6, konačno imamo zvaničnu najavu – Rockstar će predstaviti trejler za igru u decembru.

Prošlo je već 12 godina od kada je predstavljen trejler za Grand Theft Auto 5, poslednju igru iz ove franšiže, koja je premašila sva očekivanja gejmera. Uspeh igre prirodno je doneo znatiželju oko novog GTA, čak i pre nego što je objavljeno da se na njemu radi.

Sada konačno znamo da će trejler za GTA 6 biti objavljen u decembru, što je ujedno i 25. godišnjica postojanja Rockstar Games studija.

Vest na zvaničnom X nalogu Rockstar Gamesa je obradovala fanove, koji će konačno moći da steknu predstavu o budućoj igri. Do sad je potvrđeno jedino da se na igri radi, dok su sve ostalo bila nagađanja, teorije i procureli snimci.

Najznačajniji propust se desio prošle godine, kada je među javnost isplivalo 90 video snimaka iz GTA 6. Tu se po prvi put mogao videti ženski protagonista, u ulozi pljačkaroša, kao i isečak koji pokazuje lika u “Vice City Metro” vozu. Iako su snimci izgledali preuranjeni i nedovršeni, to je do sad bio jedini i najbliži uvid u unutrašnjost igre.

GTA 6 je definitivno jedna od najiščekivanijih igara ikad, a hajp oko nje možda prevazilazi i onaj koji je bio prisutan oko njenog prethodnika.

Ne propustite

Iako je deset godina sasvim dovoljno za razvoj igre, čini se da Rockstar nije imao velikog razloga za žurbu, sa obzirom na popularnost i prihode koje Grand Theft Auto 5 i dalje donosi. Ona je prodata u više od 185 miliona primeraka, a njen Online segment i dalje privlači ogroman broj igrača.

Iako se već deceniju čeka na GTA 6, što će biti najveći period između dve uzastopne igre GTA serijala, tačan datum lansiranja je još uvek nepoznat. Najčešće se pominje 2024. godina, a da li će glasine biti tačne i da li će igra ispuniti velika očekivanja koja su pred nju postavljena, ostaje da se vidi u decembru.

Izvor: Verge

***

BONUS VIDEO: Muzej starih igrica – povratak u analogno doba