Četovanje
Foto: Zak Waters / Alamy / Alamy / Profimedia

Nova funkcija Fejsbuka za četovanje - "mesindžer soba" ulazi u trku sa ostalim servisima poput Zuma, Skajpa i Gugl Mita.

Sve više ljudi učestvuje u video razgovorima, čemu je doprinela i pandemija koronavirusa, pa je Fejsbuk odlučio da unapredi svoje funkcije, prenosi Blic. Mesindžer sobe pojavile su se u nekim zemljama još u maju, pre nego što su se prošle nedelje proširile na većinu sveta, pa i na Srbiju.

Zaštita privatnosti mesindžer soba uključuje mogućnost kontrole ko vidi vašu sobu i možete je zaključati ili otključati. Ako je otključana, bilo ko se može pridružiti i deliti sobu sa drugima, ali kreator sobe mora biti prisutan da bi započeo poziv. Kreatori takođe mogu i da isključe druge ljude iz razgovora.

Pročitajte još:

Da biste napravili sobu sa svog telefona, proverite da li imate najnoviju verziju mobilnih aplikacija za Fejsbuk i Mesindžer, zatim otvorite aplikaciju mesindžer. Kliknite na „ljudi“ u donjem desnom uglu i izaberite opciju „kreiraj sobu“. Zatim će vam biti ponuđeno da odaberete ljude za koje želite da se pridruže ćaskanju.

Sobu možete da delite na naslovnoj strani, u grupama i događajima, takođe možete da se pridružite sa svog telefona ili računara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar