Najbolja stvar koju možeš da uradiš sa starim telefonom

IT 23. feb. 202116:40 > 16:44
Podeli:
Foto: EPA-EFE/Mourad Balti Touati

Život danas deca i mladi ne mogu ni da zamisle bez pametnih telefona, ali još ima i onih koji ne mogu da ih priušte. To im na startu koči potencijale, kako na socijalnom polju, tako i u obrazovanju, pa je Unija srednjoškolaca Srbije pokrenula akciju "Vršnjaci vršnjacima".

U akciji „Vršnjaci vršnjacima: online digitalne klupe“ skupljaju se očuvani pametni telefoni i tableti koje će biti prosleđeni onima kojima su potrebni.

Dakle, ako imate neki pametni telefon koji ste odložili zbog novijeg modela iako sasvim dobro radi – najbolja stvar koju možete da uradite s njim je da ga poklonite nekom kome je gotovo neophodan, a ne može da ga priušti.

Pročitajte još:

„Na taj način ćemo omogućiti da telefon dobije produžen život i ne skuplja prašinu u fioci. Potrebno je da telefon ili tablet bude očuvan, manje ogrebotine dolaze u obzir. Punjač je poželjan, ali ne i obavezan. Na ovaj način ćeš produžiti život uređajima, dok ćeš nekome ulepšati život!“, navodi se na sajtu Unije srednjoškolaca uz uputstvo za sve zainteresovane da se priključe akciji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar