Foto: Hadrian / Shutterstock

Epl vraća jednu od najomiljenijih i najkorisnijih funkcija na Ajfon, a mnogi korisnici nisu zadovoljni zbog toga.

Prema poslednjim izveštajima, najnovija verzija iOS operativnog sistema konačno vraća prikaz procenta baterije u statusnoj traci.

Procenat baterije je bio prisutan od prvog Ajfona pa sve do 2017. godine kada je predstavljen iPhone X. Zbog ureza i smanjene količine prostora u gornjem desnom uglu, procenat baterije je premešten u kontrolni centar. To je u praksi značilo da procenat nije vidljiv sve vreme.

Pročitajte još

Novi izgled sa urezom je žrtvovao deo statusne trake da bi napravio mesta za kamere i senzore i od tada se nalazi na svakom Ajfonu.

Da bi videli tačan preostali procenat baterije, vlasnici nedavnih modela moraju da otvore poseban meni prevlačenjem nadole iz gornjeg desnog ugla ekrana.

To je bila tačka spora među Eplovim fanovima već nekoliko godina i čini se da se kompanija konačno pozabavila problemom.

Kako navodi Mekrumors, indikator procenta baterije će se vratiti sa sledećim velikim ažuriranjem softvera u septembru (iOS 16).

Uz petu beta verziju iOS-a 16, Epl je već ažurirao ikonicu baterije kako bi prikazivala određeni procenat baterije.

Međutim, problem sa novim indikatorom nije samo nesrećni dizajn, već i funkcionalnost.

Iako indikator pokazuje tačan procenat, sama baterija izgleda kao da je puna sve vreme – sve dok ne padne ispod 20% kada indikator pocrveni. Ovo takođe znači da, ukoliko ste udaljeni od telefona, nećete biti sigurni koliko baterije vam je ostalo dok se ne približite i pročitate procenat.

U svemu ovome je fascinatno da Epl, koji je opterećen dizajnom svojih proizvoida i usluga, servira nedovršenu opciju sa nedovršenim dizajnom u 2022. Možda to ima veze sa tim što Džoni Ajv, Eplov dizajener koji je prvo napustio kompaniju, a nedavno u potpunosti prekinuo saradnju, više nije deo dizajnerskog tima. Za sada se ne zna da li će u septembru ova opcija izgledati ovako ili će Epl nešto promeniti u međuvremenu.

Možda vas zanima

Novi indikator biće dostupan na modelima iPhone X, XS, 12 i 13 (uključujući Pro) sa izuzetkom 5,4-inčnih ‌iPhone 12‌/13 „mini“ modela.

Nakon što su se vesti o ažuriranju pojavile, većina korisnika je izrazilo nezadovoljstvo novim indikatorom zbog nedovršenog dizajna i izuzetih „mini“ modela.

Epl je predstavio iOS 16 na svojoj svetskoj konferenciji za programere 2022. u junu i rekao da planira da objavi ažuriranje na jesen.

***

BONUS VIDEO: Nikuda bez mobilnog telefona

***

Pratite nas i na mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Google News

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)