Foto: EPA-EFE/Daniel Mihailescu

Selektor Austrije Franko Foda kaže da nema smisla da njegova ekipa igra protiv Italije na londonskom Vembliju.

Italijani su do sada pokazali možda najviše igrajući Euro 2020 jer su u tri utakmice upisali isto toliko pobeda bez primljenog gola.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvenstvo se igra širom Evrope na 11 stadiona, od kojih se najviše mečeva igra na Vembliju, uključujući i završnicu prvenstva.

Na istom borilištu, Austrijanci će se sastati sa „azurima“ u meču osmine finala u subotu uveče.

„Nema smisla da se igra u Londonu, zdravlje je na prvom mestu. Međutim, ako pogledate pravila ulaska i razmotrite tu varijantu u Engleskoj, bilo bi ludilo ako našim navijačima ne bude omogućeno da dođu ovde“, rekao je Foda za Klajne Cajtung.

Građani Italije i Austrije su na narandžastoj listi za ulazak u Englesku, što podrazumeva karantin od deset dana i PCR test na koronavirus.

Stoga je nemoguće da bilo ko dođe da gleda i bodri Italiju i Austriju, pod uslovom da nije Italijan ili Austrijanac koji živi i radi u Engleskoj.

„Nadam se da će UEFA promeniti nešto. Bilo bi lepo da naši navijači dođu iz Austrije i provedu posebne trenutke sa nama“, dodao je Foda.

Svestan je da Italijani nisu izgubili odavno i da imaju 11 uzastopnih pobeda. Uz to, 30 utakmica su bez poraza i igraju atraktivan fudbal dok su Austrijanci prvi put prošli u nokaut fazu.

„Čini se nemogućim jer nisu izgubili sto godina. Međutim, pre ili kasnije, moraju da izgube, a mi smo još uvek uzbuđeni što smo stigli ovde“, istakao je selektor Austrije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar