Otkriveno šta je Eriksen rekao doktorima kad su ga oživeli

Podeli:
Eriksen, Danska, Finska
Foto: Pool via REUTERS/Wolfgang Rattay

Kristijanu Eriksenu će biti ugrađen defibrilator koji će mu u budućnosti regulisati rad srca, a lekari koji su se našli na terenu otkrili su šta im je Danac rekao odmah nakon oživljavanja na terenu.

Danac se samo srušio u 43. minutu utakmice Finske i Danske, a lekari su ga više od 10 minuta oživljavali.

Eriksen je hitno prebačen u bolnicu, odakle je najpre poslao poruku saigračima, a danima nakon toga je objavio i fotografiju iz kreveta koju je podelio sa svetom.

PROČITAJTE JOŠ

Scene oživljavanja su potresle čitavu planetu, a doktori sada tvrde da je Eriksen dobro prošao, te da će se nakon ugradnje defibrilatora vratiti manje-više normalnom životu.

Uz lekara Danske mešu prvima su priskučili u pomoć i stadionski doktor Jens Klajnfeld, koji je zapravo i počeo sa oživljavanjem.

Eriksonovo srce je počeo da kuca uz pomoć defibrilatora, a Klajnfeld je otkrio za „Fox Sports“ šta mu je, zapravo, rekao Danac kada ga je oživeo.

„Došao je do svesti otprilike trideset sekundi nakon što smo ga oživeli. Otvorio je oči i počeo sam da razgovaram sa njim. To je bio vrlo emotivan trenutak jer u ovakvim slučajevima su šanse za povratak dosta niske. Pitao sam ga: Jesi li s nama? Odgovorio je: ‘Jesam. Je***, pa imam samo 29 godina'“, kazao je Klajnfeld.

Gde gledati EURO 2020

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (Promo)

Dansku ovog četvrtka od 18.00 očekuje duel sa Belgijom, a za taj meč je najavljen gest koji će izvesti Romelu Lukaku i saigrači. Oni će u 10. minutu izbaciti loptu u aut u čast Eriksena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar