Mijatović o traumi: Mislim da se prečka više ne trese

EURO 2020 11. jun. 202111:57 > 12:37
Podeli:
Predrag Mijatović Superliga
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Predrag Mijatović govorio je o ličnoj fudbalskoj traumi koja je obeležila njegovu legendarnu karijeru.

Bivši fudbaler Budućnosti, Partizana, Valensije i Real Madrida osvojio je brojne trofeje, ali se prisetio čuvenog Svetskog prvenstva 1998. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Jugoslavija je tada nastupila nakon što je zbog sankcije propustila dva Evropska prvenstva (1992. i 1996. godine), te Mundijal (1994. godine).

U Tuluzu je Mijatović pogodio prečku protiv Holandije, a navijači i dalje žale za tim penalom.

Prisetio se još jednom tog trenutka koji se urezao u kolektivno sećanje.

Gde gledati EURO 2020

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (Promo)

„Imali smo jednu sjajnu generaciju sastavljenu od vrhunskih fudbalera, koji su igrali u jakim ligama i velikim klubovima. Nekako smo zbog te političke situacije izgubili tri velika takmičenja – nismo mogli da budemo ni u kvalifikacijama. To je jedan veliki hendikep. Pojavilo se SP, prvo veliko takmičenje, posle svih problema, koje smo imali. I mi smo se izborili za SP i na tom prvenstvu imali jako velike ambicije. Nismo počeli onako kako treba – već na prvoj utakmici smo vidjeli da nam puno nekih fudbalskih stvari nedostaje, ali smo imali stvarno jednu talentovanu generaciju, koja je zavisila od početka utakmice. Ako sve krene kako treba, onda smo bili kadri da uradimo nešto nemoguće. Ukoliko krene sa problemima, onda je to mučenje. I do te utakmice sa Holandijom kad smo imali jedan pozitivan rezultat, penal i ta prečka, ta trauma, moja lična i svih nas kasnije, koja se nikada ne zaboravlja. Uvek u fudbalskoj karijeri jednog igrača postoje dva momenta – jedan najlepši, najbriljantniji i drugi najtraumatičniji. Prvi je svakako finale Lige šampiona u Amsterdamu sa Real Madridom, kada smo bili prvaci Evrope posle 32 godine. I kasnije, mesec dana posle, praktično negativna trauma, koja obieži karijeru, a to je promašen penal i povratak kući. To je fudbal, to su stvari koje se dešavaju. Da li se prečka još uvijek trese ili ne? Mislim da ne, ali svakako moja najveća fudbalska trauma“, rekao je Mijatović za „Vijesti„.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar