Golman Danske Kasper Šmajhel aplaudira nakon poraza od Engleske u polufinalu EURO 2020
Golman Danske Kasper Šmajhel aplaudira nakon poraza od Engleske u polufinalu EURO 2020; Foto: EPA-EFE/Andy Rain

Iako su arbitri iskazali kandidaturu za gubitnike dana zbog olako dosuđenog penala, ipak je Kasper Šmajhel onaj ko je izgubio najviše porazom Danske od Engleske u polufinalu EURO 2020.

Šmajhel se već od prvog minuta našao na vetrometini, i pokazao da se ne plaši izazova. Uspešno je odolevao, sjajno zaustavljao pokušaje Rahima Sterlinga, a onaj iz 38. minuta bi komotno mogao da uđe u izbor za najbolju odbranu turnira.

PROČITAJTE JOŠ...

Nije da ne bi imao konkurenciju u savršenim odbranama prilikom šuteva Harija Megvajera ili Harija Kejna, ali je ipak u dva navrata „poklekao“. Prvi put nakon Kejnovog pasa za Bukaja Saku, koji je potom centrirao tako da Šmajhel nije mogao do lopte a kapiten Danske Sajmon Kjer loptu sproveo u mrežu ispred Sterlinga.

Drugi put je kapitulirao ponovo nakon fantastične odbrane. Sprečio je Kejna da zatrese mrežu sredinom prvog produžetka, ali je samo par minuta kasnije nakon nesmotrenosti Joakima Melea i intervencije VAR sobe dosuđen penal.

Odgovornost je preuzeo Kejn, šutirao – no ni to nije bilo dovoljno da Šmajhel popusti. Uspeo je da odbrani, ali se na njegovu žalost lopta odbila pravo ka Kejnu, koji je prosledio u praznu mrežu za 2:1 i veliku pobedu.

Nisu Danci dali gol, pa je Šmajhel okončao nastup na EURO 2020 u polufinalu, ali je uprkos tome smogao snage da pruži podršku saigračima, iako se jasno videlo koliko je i njemu samom teško jer neće igrati u nedelju od 21 čas u borbi za tron Evrope.

BONUS VIDEO: Pogledajte najvažnije momente sa meča Engleska – Danska

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram