Foto: EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Drugog dana Italijani širom zemlje na ulicama, trgovima u barovima, na plažama slave pobedu svog nacionalnog fudbalskog tima na Evropskom prvenstvu, izveštava agencija Ansa.

PROČITAJTE JOŠ

“Plavi” su, u autobusu bez krova, u masi navijača koji su okupirali rimske ulice, prošli dva kilometra puta od predsedničke palate do sedišta vlade.

Okupljena masa nije dozvolila autobusu da se kreče brzinom većom koraka čoveka.

Taj deo slavlja policija je prvobitno zabranila jer je ocenila da bi masovno okupljanje ljudi moglo pogoršati epidemiološku situaciju.

Ali, nakon kratkog ubeđivanja između zamenika kapitena tima Leonarda Bonučija i šefa policije, dozvoljeno je da pobednici u otvorenom autobusu prođu ulicama Rima.

Predsednik Republike Serđo Matarela je pozdravio fudbalere i rekao da je “njihovo granitno jedinstvo dobra metafora za zemlju koja nakon skoro dve godine odricanja i patnje ima potrebu za podsticajem i jedinstvom”, usput je ugostio i Matea Beretinija, finalistu Vimbldona.

Premijer Mario Dargi dočekao je “plave” na ulazu u zgradu vlade i kako prenosi agencija rekao da su fudbaleri stavili Italiju u “centar sveta”.

“Sport neizbrisivo obeležava istoriju nacija. Danas ste vi ušli u istoriju”, reako je premijer Dragi fudbalerima.

Manje entuzijastični su stručnjaci zaduženi za praćenje epidemiološke situacije.

Vladin komesar za vanredne situacije general Frančesko Filjulo je, kako javlja agencija, istakao kako je Italija spremna i za treću dozu vakcinacije, ako to bude potrebno i da su obezbeđene značajne količine rezervnih doza vakcina.

BONUS VIDEO – Novak poklanja reket devojčici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)