Ambasadorka bolje prošla s Noletom nego Brnabić sa Saletom

Tenis 13. jul. 202108:57 > 09:17
Podeli:

Neprijatnost sa Vimbldona podsetila je na scenu sa dodele medalja na Eurobasketu 2017, kada su u glavnim ulogama bili Ana Brnabić i Aleksandar Đorđević.

PROČITAJTE JOŠ

Selektor Srbije i košarkaši bili su pogođeni porazom od Slovenije, a na dodeli medalja, selektor nije pružio ruku premijerki Ani Brnabić, već se okrenuo i otišao da podrži 12 košarkaša koji su izneli turnir.

Čestitao im je, aplaudirao i naklonio se, a neprijatnost u susretu sa premijerkom zabeležena je u televizijskom prenosu.

Ispostavilo se da je Đorđević bio rasejan zbog šokantnog poraza, samo je sačekao da mu se stavi medalja, a tek kasnije se pozdravio sa premijerkom.

Bilo je sumnji da je bilo političke motivacije za ovaj čin, te dileme otklonio je Đorđević po dolasku u Beograd, potvrdivši samo da je došlo do nesporazuma.

Slična neprijatnost viđena je nedavno i u Londonu zahvaljujući ambasadorki Srbije, Aleksandri Joksimović, s time da je ona nešto bolje prošla jer se barem rukovala sa Novakom Đokovićem.

Sa druge strane, Brnabićeva sama nije napravila neprijatnost, samo je do nje došlo zbog nesporazuma, a o potezu ambasadorke već dva dana bruje društvene mreže.

Naime, dok je Novak razgovarao sa kraljevskom porodice, Aleksandra Joksimović je pravila upadice, u želji da i ona čestita Đokoviću na tituli.

Ispostavilo se i da Novak ne zna o kome se radi, ali je ambasadorka bila uporna da se predstavi, ne želeći da sačeka kraj razgovora Đokovića sa domaćinima.

„Mogu li ja da čestitam? Ja sam ambasadorka Srbije“, rekla je dok je pružala ruku Novaku, koji se naposletku i rukovao sa njom.

Najčešće se na ovom mestu razgovara isključivo sa članovima kraljevske porodice, a kako Englezi toliko drže do pravila sasvim je jasno zbog čega se Novak poneo baš tako i zašto je trebalo sačekati kraj razgovora.

BONUS VIDEO – Novak poklanja reket devojčici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram