Ispravka netačne informacije u slučaju arapskog komentatora

EURO 2020 19. jun. 202112:4811 komentara
Podeli:
Foto: Screenshot Twitter FreddoAkh

NAPOMENA: Portal nova.rs ispravio je netačnu tvrdnju da je snimak koji je postao hit na društvenim mrežama zapravo reakcija arapskog komentatora nakon što je video lepoticu na tribinama. U tekstu je jasno navedeno da se ispostavilo da je u pitanju parodija iz 2019. godine, koja je ubrzo obrisana.

PROČITAJTE JOŠ

Ispostavilo se da je u pitanju snimak koji datira sa meča Krasnodara i Olimpijakosa iz 2019. godine. Međutim, zvuk “arapskog komentatora” nije autentični deo originalnog snimka.

Sulejman An-Anzi je odlučio da napravi parodiju, a u njoj ne prikazuje arapskog komentatora.

Evidentno je da se snimkom manipulisalo po tome što se snimak zumira i pušta nekoliko puta od samog početka.

„FakeNews Tragač“ kontaktirao je An-Anzija, a on im je rekao da “nikada nije bio ‘pravi’ komentator, a ovakvu vrstu humora izabrao je kako bi se razlikovao od drugih komičara”.

Dakle, u pitanju je isečak sa meča od pre dve godine koji je ovaj komičar iskoristio da napravi parodiju koja je uspela da nasmeje mnoge, iako je ostalo nejasno zbog čega se odlučio na baš ovakvu montažu.

Viralni snimak ne prikazuje ispad arapskog komentatora tokom prenosa utakmice Evropskog prvenstva, već parodiju za koju je komičar koristio isečak iz prenosa utakmice koja se igrala pre dve godine.

Gde gledati EURO 2020

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (Promo)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar