"Obećanja pljušte i šta sad", slogan je za današnji najavljeni protest zaposlenih u beogradskim predškolskim ustanovama. Okupljanje će biti na Trgu Nikole Pašića u 14 časova.

Reporterka jutarnjeg programa „Probudi se“ pokušala je da sazna koji su osnovni zakoni ovih radnika.

Bosiljka Jovanović ispred Sindikata predškolskog vaspitanja Srbije rekla je da su 98  odsto zaposlenih u predškolskim ustanovama žene i da će danas protest početi na Trgu Nikola Pašića a da će se protest kasnije preseliti ispred Skupštine grada, gde će izneti svoje nezadovoljstvo dijalogom.

– Trenutno najveće nezadovoljstvo koje imamo je dijalog sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem. Dijalog bi trebalo da bude kosntruktivan i dijalog bi trebalo da vrati dostojanstvo našoj struci. Problemi sa kojima se mi susrećemo u predškolskim ustanovama su ogromni. Od toga da imamo loš materijalni položaj, da su davanja ka zaposlenima mala i nisu dovoljna za dostojanstven život, uslovi za rad su takvi da u grupama imamo u jednoj radnoj sobi neretko i dve grupe dece upisane – kaže Jovanović.

Vesna Janjić iz Gradskog odbora Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Beograda rekla je da su protesti prijavljeni na vreme i da je sve spremno da se javnosti prikažu akumulirani problemi koje već dugo vremena imaju.

– Dijalog koji imamo sa našim osnivačem nije konstrukrivan, ono što se dogovrimo prosto se ne dešava na terenu – kaže Janjić.

Prilog pogledajte na početku ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: Protestni marš za ženska prava 8.marta u Beogradu