Za 2,3 miliona evra možete da se vozite kao Tito

Auto 15. jul. 202117:31
Podeli:
Foto:Mechatronik

Jedan od najpopularnijih automobila za predsednike država tokom 60-ih i 70-ih godina prošlog veka bio je Mercedes-Benz W100 Pullman 600 koji je premijerno predstavljen na Salonu automobila u Frankfurtu 1963. U jednom takvom se vozio i Josip Broz Tito, a sada je na oglasima dostupna i restaurirana verzija ovog modela.

Jednu od ovih specijalnih limuzina, konkretno primerak koji je proizveden 1975. za kupca iz Libana u metalik sivoj bolji sada je dostupan na oglasima. Mercedes-Benz Classic odeljenje kupilo je ovaj automobil u Malagi 2007. i tada je započeo veoma dug i detaljan proces restauracije. Po zahtevu klijenta, automobil je potpuno rastavljen kako bi bio vraćen u svoje fabričko stanje.

Foto:Mechatronik

Prvi ozbiljan korak bila je karoserija, koja je u potpunosti sastavljena ispočetka i prefarbana od strane Mercedes-Benza u Štutgartu. Posle toga, sređeni su motor, menjač i druge glavne komponente, dok se i šasija takođe radila ispočetka.

Unutrašnjost je unikatna i stvorena specifično za ovaj primerak Mercedes-Benz Pullmana sa elementima iz modernih Maybacha. U ovom slučaju, to su stakleni krov, ali i neki moderni sistemi poput ekrana osetljivog na dodir ili kamera koje olakšavaju manevrisanje ovom ogromnom limuzinom. Sedišta su dizajnirana po osnovi modernih sedišta u Maybach modelima i mogu se podešavati hidraulički. Pozadi je dostupan komfor po kom je Pullman i postao poznat, ali su sada tu i televizor i DVD plejer.

Foto:Mechatronik

Restaurirani Mercedes-Benz Pullman prešao je svega 1.200 kilometara, a kako navodi Mechatronik, kompanija koja je ponudila ovaj automobil na prodaju, prosečna potrošnja ovog modela iznosi 19,3 litara. Modernizovani simbol luksuza iz prošlog veka ima cenu od 2.320.500 evra, a porez je uključen u cenu.

Bonus video: Eko hotel – energiju obezbeđuje rotiranjem iz morske struje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar