Podeli
Foto: Shutterstock

Tokom ove godine došlo je do velikih promena u brojnim velikim automobilskim kompanijama. A, u poslednjih mesec dana i do krupnih transfera, pa je smenjen šef Škode, dok su Jaguar-Land Rover, Ford i Reno imenovali nove članove i direktore.

Britansku kompaniju Jaguar-Land Rover od septembra će, umesto Ralfa Speta, voditi bivši šef Renoa, Tijeri Bolore, koji je koji je u oktobru prošle godine otpušten sa čela francuske kuće.

Osim toga, u Renou su se tokom poslednjih meseci dogodile krupne promene.

Foto: Shutterstock/Artem Blinov

Pročitaj i:

Prvo je ova grupacija imenovala novog šefa, a reč je o bivšem direktoru Seata, Luki de Meo – poznat po tome da je doveo do krupnih promena u španskom odeljenju, ali i da je tokom karijere u Fijatu, doprineo “reinkarnaciji” modela “500”. I, to nisu jedine važne promene. Naime, u Reno je prešao i bivši šef dizajn tima Peugeot-Citroen Grupe, Žil Vidal. On je bio zaslužan za dizajn modela “2008”, “3008”, “5008”, “208” i “508”, kao i za izgled inovativnih Pežoovih multimedijalnih sistema. Od novembra Žil se pridružuje Reno Grupi, gde će odgovarati šefu dizajn tima Lorenu van der Akeru, ali i Alehandru Romanosu, bivšem Seatovom dizajneru koji je, takođe prešao u Reno.

Foto: Shutterstock/josefkubes

Smene nisu zaobišle ni Folksvagen Grupu, gde je u Škodi, posle pet godina smenjen generalni direktor, Bernhard Majer. On će najverovatnije preći na lidersku poziciju Poršea, a na mesto šefa Škode dolazi Tomas Šafer, koji je vodio Folksvagen Grupu u Južnoj Africi. Kako su najavili iz VW Grupe, još uvek nisu završili sa transferima i izmenama šefova na vrhu svojih brendova.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar