Veselo: VW vraća u život kultni Polo Harlekin (VIDEO)

Auto 22. jan. 202115:44
Podeli:
Foto: Volkswagen AG

Kad na domaćim putevima vidimo vozilo sa vratima, krilom ili haubom druge boje u odnosu na ostatak automobila, odmah znamo da je po sredi neki problem. Ipak, ovaj VW Polo Harlekin je iz fabrike izašao šaren.

Originalni VW Polo Harlekin je predstvaljen pre četvrt veka, a kako bi obeležila ovu godišnjicu, nemačka kompanija rešila je da ga oživi. Tačnije, aktuelni Polo je dobio nove boje, odnosno iste četiri nijanse koje su krasile originalni Harlekin: Chagall Blue, Ginster Yellow, Pistachio Green i Tornado Red.

Foto: Volkswagen NL

Saznajte još:

Priča koja se krije iza ovog starog projekta bila je namera VW da 1994. godine vizuelno prikaže svoj novi način poslovanja u proizvodnji.

Tako plava boja obeležava postrojenje pogona, žuta unutrašnju opremu, crvena dodatnu, a zelena označava ponudu različitih boja.

Tako je, prvenstveno u promotivne svrhe nastao Polo Harlekin, međutim, reakcije su bile neočekivano dobre, i VW je rešio da napravi serijski model.

Foto: Volkswagen AG

Tačnije, prvi Polo Harlekin bio je napravljen u 3.100 primeraka, dok će novi Polo ipak biti nešto „stidljiviji“.

VW je za sada napravio samo jedan primerak. Da li se opet čeka reakcija potencijalnih kupaca, još uvek se zvanično ne zna, ali vreme će pokazati.

Foto: Volkswagen NL

Novi Polo Harlekin se, osim po raznobojnoj karoseriji, ne razlikuje od standardnog modela.

Pogledajte video starog i novog VW Polo Harlekin modela. 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar