Foto: Toyota

Godinama unazad, jedino su čelnici Toyote i ponekad BMW-a davali izjave o tome kako elektrifikacija nije i ne treba da bude jedino rešenje za automobilsku industriju. Prema mišljenju glavnog čoveka Toyote, sve je veći broj ljudi koji sumnjaju da je pogon na struju pravi put.

Od svih velikih proizvođača automobila, Toyota je možda i najskromnija po pitanju implementacije električnih vozila. Kreće se, ali polako. U javnosti se stvara uverenje da Toyota i nije previše zagrejana za električnu mobilnost, iako je najavila veliki broj modela na struju, ali postoji i pozadina, koja nije samo slobodno uverenje spoljašnjih posmatrača.

Izvršni direktor Toyote Akio Toyoda tvrdi da je on među tihom većinom onih u automobilskoj industriji koji se pitaju da li su električna vozila jedini put u budućnosti.

U razgovoru sa novinarima, Toyota je još jednom ponovio svoje uverenje da je najbolji put unapred razvoj niza različitih tehnologija pogonskih sistema, uključujući hibride, plug-in hibride, vozila na vodonik i električna vozila. To se događa uprkos činjenici da su se mnogi od najvećih svetskih proizvođača automobila već obavezali na potpuno električnu budućnost.

Sve su učestalija mišljenja da igranje na samo jednu kartu nije dobro, prenosi Revija HAK. Toyota je rekao za The Wall Street Journal da su alternative električnim vozilima počele da dobijaju topliji prijem među političarima i medijima. „Pre dve godine bio sam jedina osoba koja je davala takve izjave“, primetio je Toyoda.

Bonus video: Kako se pokazala najluksuznija Toyota u Srbiji?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar