Foto:Fiat promo

Nakon nekoliko meseci delimičnog otkrivanja, Fiat Brazil je konačno prikazao svoj prvo SUV za tržište Latinske Amerike. Fiat Pulse bi trebalo da postanje ključni proizvod za brend jer se u Brazilu i drugim zemljama Latinske Amerike beleži veliki rast potražnje za SUV modelima.

Radi se o modelu B-SUV segmenta koji ima dužinu od 4,10 metara i koji je zasnovan na Fiatu Argo, ali je postavljen na potpuno novu platformu naziva MLA, koja je evolucija trenutne MP platforme koja se koristi za Argo i Cronos.

Glavni rivali modela Pulse biće Volkswagen Nivus, Nissan Kicks, Ford Ecosport i Honda WR-V, a koliko je konkurencija ozbiljna svedoči i činjenica da je prošle godine u Brazilu prodato 390.000 primeraka iz A/B-SUV segmenta. Fiat Pulse pokreće benzinski motor zapremine 1,3 litara sa 109 KS a dostupan je i jednolitarski turbo agregat sa 130 KS. U najvišem paketu opreme dobija se ekran osetljiv na dodir od 10,1 inča sa Apple CarPlay i Android Auto aplikacijama, dok osnovna verzija ima osmoinčni displej.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Felipe Munoz – Automotive (@carindustryanalysis)

Kao po običaju, očekuje se da će novi Fiat uzdrmati brazilsko tržište i da zabeleži uspešne prodajne rezultate u Argentini i Urugvaju. Što se tiče ostatka Latinske Amerike, nisu prevelika očekivanja jer Fiat tamo jedva i da prodaje automobile. Nažalost, ovaj model neće biti dostupan na evropskom tržištu. Prava šteta.

Bonus video: Koji vozači će morati dva puta da plate tehnički pregled?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare