SsangYong objavio dizajnerske skice svog novog SUV-a

Auto 30. jul. 202112:20
Podeli:
Foto:SsangYong promo

Korejska kompanija predstavila je dizajn novog SUV modela kodnog naziva X200. Ovaj automobil dobio je potpuno novi izgled u odnosu na sve prethodne modele SsangYonga, a radi se o novom dizajnerskom rečniku kompanije koji predstavlja njihovu vrednost i put ka budućnosti.

Radi se o trećem modelu koji je najavljen od strane SsangYonga nakon što je kompanija podnela zahtev za bankrot krajem prošle godine. Ipak, pored finansijskih problema i uslova koje je donela pandemija, korejska kompanija predstavila je njihov prvi električni automobil Korando e-Motion, koji stiže na tržište ovog leta. Pored toga, najavljen je i električni SUV srednje veličine J100 koji bi trebalo da debituje sledeće godine.

Što se tiče modela X200, objavljene su samo dizajnerske skice koje najavljuju da će novi SUV imati stav pravog terenca. Primetan je okrugli oblik dnevnih LED svetala poput onih kod modela Jeep Wrangler. Još uvek nisu saopštene nikakve informacije o pogonu i performansama, ali je najavljeno da će X200 biti ekološki nastrojen, što znači da će dobiti barem neki vid elektrifikacije. „Iznova smo osmislili dizajnersku viziju za budućnost kao i filozofiju proizvoda tako što smo se oslonili na naše jedinstveno nasleđe. Sa dolazećim modelima J100 i X200, napravili smo novi standard kada se priča o dizajnu, i sve od ovog trenutka će biti u skladu sa našim novim dizajnerskim rečnikom“, rekao je Lee Kang, šef dizajnerskog centra SsangYonga.

Foto:SsangYong promo

Prvi utisci publike o modelima J100 i X200 su vrlo pozitivni, ali budućnost korejske kompanije ostaje neizvesna. Kompanija Mahindra koja je većinski vlasnik SsangYonga saopštila je u aprilu da obustavlja dalja ulaganja, dok su u junu objavljene informacije da indijski proizvođač automobila želi da proda svoj udeo akcija u kompaniji SsangYong.

Bonus video: Kad se ložiš na Mercedes, pa ga napraviš od drveta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar