Škodin električni SUV Enyaq iV dobio sportsku verziju

Auto 17. feb. 202114:48
Podeli:
Foto: Promo

Za sve koji cene dinamičniju vožnju i sportski izgled automobila, Škoda je pripremila novu verziju svog prvog električnog SUV-a. Enyaq iV u varijanti Sportline je niži, atraktivniji i u top verziji sa pogonom na svim točkovima razvija čak 195 kW, odnosno 265 KS.

Model Enyaq Sportline iV je nova verzija Škodinog prvog električnog SUV-a koja će se od standardnih razlikovati po sporstkim detaljima eksterijera i enterijera.

Donosi crni detalje na karoseriji, LED Matrix farove u standardnoj opremi, kao i velike aluminijumske točkove od 20 ili 21 inča, ali i sportsku šasiju nižu za 15 mm napred i 10 mm pozadi.

Foto: Promo

Sportska sedišta sa integrisanim naslonima za glavu, multifunkcionalnim trokrakim kožnim sportskim volanom i ukrasima sa karbon efektima, čine da i kabina odiše sportskim duhom.

Saznajte još:

Na raspolaganju će biti tri varijante pogonskog sklopa: Enyaq iV 60 sa 132 kW i 310 Nm. Tu je i Enyaq iV 80 sa većom baterijom – 82 kWh koja isporučuje 150 kW i ima domet veći od 520 km u WLTP ciklusu i pogon na zadnjim točkovima.

Enyaq iV 80x ima dva elektromotora kombinovane snage od 195 kW i 425 Nm, kao i pogon na svim točkovima. Ova varijanta stiže do kraja godine.

Najveća brzina za sve tri verzije pogonskog sklopa je 160 km/h.

Foto: Promo

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar