Škoda prvi put otkrila siluetu, ali i detalje nove Fabie

Auto 11. feb. 202114:06
Podeli:
Foto:promo Skoda

Četvrta generacija modela Škode Fabie prvi put je otkrila svoju siluetu. Ovaj model će predstavljati veliki iskorak u pogledu tehnologije i dizajna, a biće i veći nego pre.

Sudeći prema prvim objavljenim slikama njene siluete, četvrta generacija popularnog modela Fabia preradiće proporcije, a zna se da će ponuditi i najsavremenije tehnologije, poboljšanu bezbednost i još veći prtljažnik.

Nova Fabia izgrađena je na platformi MQB-A0 Volkswagen grupe za male automobile sa poprečno napred postavljenim motorima. Ova platforma omogućila je četvrtoj generaciji modela da poraste u svim pravicma. Iako Škoda neće potpuno predstaviti novu Fabiju do proleća, već znamo da će njen prtljažni prostor biti 50 litara veći nego kod prethodnika.

Čvršća karoserija i savremene asistencije i sistemi će aktivnu i pasivnu bezbednost dići na viši nivo.

Štaviše, Fabia četvrte generacije biće opremljena modernim EVO benzinskim motorom s malom potrošnjom goriva i niskom emisijom CO₂.

Kupci će takođe moći da biraju između manuelnog i 7-stepenog DSG menjača. To će novu Škodu Fabiu učiniti jednim od najuniverzalnijih modela u svom segmentu, baš kao što je bila i prva generacija predstavljena 1999. godine.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar