Škoda ne staje: Stižu Enyaq Coupe i krosover na bazi ID.3

Auto 14. jun. 202114:39
Podeli:
Škoda Enyaq iV Coupe, Foto: Autocar/Twitter

Nakon što je predstavila svoj prvi električni SUV Enyaq iV, Škoda se ne zaustavlja i nastavlja u pravcu elektrifikacije. Uskoro se očekuje i kupe verzija električnog SUV modela češke kompanije, a u planu je i nešto manji model koji će biti predstavljen u formi krosovera.

Škoda Enyaq iV je prvi model proizvođača iz Mlade Boleslave koji koristi MEB platformu za električna vozila Volkswagen Grupe. Po specifikacijama i dimenzijama zasniva se na modelu Volkswagen ID.4, ali nešto veće međuosovinsko rastojanje omogućilo je veću zapreminu prtljažnika koja iznosi 585 litara.

Međutim, gama električnih vozila Škode se širi, pa je kupe verzija SUV-a Enyaq iV već snimljena na ulicama prilikom testiranja. Škoda Enyaq Coupe trebalo bi da debituje tokom sledeće godine, a nakon toga uslediće manji automobil postavljen na MEB platformu koji će biti sličan modelu Volkswagen ID.3. Kao i kod ovog hečbeka, u ponudi će biti isključivo pogon na zadnjoj osovini, ali i tri različita baterijska pakovanja kao i elektromotor sa 150, odnosno 204 konjske snage.

Kako piše Autocar, Škoda se uvek fokusira na prostor u unutrašnjosti, pa se očekuje da će dimenzije novog modela koji će se pojaviti nakon Enyaq Coupe-a biti nešto veće u odnosu na ID.3, što bi značilo da će ovaj električni automobil dobiti formu krosovera. Iz češke kompanije se nisu oglašavali po ovom pitanju, ali su najavili da će dizajn njihovih budućih električnih vozila biti „emotivniji“ i da je njihova ideja da se udalje od dizajnerskih standarda za vozila koje pokreću motori sa unutrašnjim sagorevanjem.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar