Kako najlakše da skinete vinjetu sa vetrobranskog stakla

Saveti 28. sep 202113:39 > 26. nov 2021 11:37
Podeli:
Foto:shutterstock By BrunoK1

Ukoliko ste svojim automobilom putovali u inostrane zemlje u kojima se putarina plaća kupovinom vinjete koja se lepi na vetrobran, onda nije na odmet da one čija je važnost istekla uklonite sa stakla. Često može biti problematično da se ovo lako izvede, ali evo par saveta kako možete za kratko vreme da ih se rešite i da na "šoferci" ne ostanu tragovi.

Stare vinjete na vetrobranskim staklima automobila samo smetaju, a teško ih je skinuti. Imaju sigurnosnu zaštitu i vrlo jak lepak koji na staklu ostavlja masne i tvrdokorne tragove, koje je teško ukloniti.

Pri uklanjanju vinjete postoji nekoliko jednostavnih metoda koje vam mogu pomoći, piše revija HAK – koristite običnu tečnost za pranje prozora. Naprskajte vinjetu, sačekajte malo i uklonite je britvom ili žiletom. Takođe, isto možete da izvedete i sa alkoholom za čišćenje. Ako koristite žilet budite oprezni da ne oštetite staklo.

Vinjetu čak možete da zagrejete fenom za kosu i tako je jednostavno skinite, a tu je i univerzalni sprej WD-40. Kao i kod tečnosti za pranje prozora ili alkohola, namočite vinjetu i malo sačekajte. Potom opet žilet. Na kraju, obavezno operite staklo s deterdžentom i krpicom – da ne ostane masno.

Bonus video: Žena zgazila samu sebe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram