Foto: iDook Media

Mnogo zanimljivih automobila samo prođe kroz Srbiju, neki se sklapaju i dorađuju, a neki dođu zbog limarskih usluga, pa se nakon sređivanja vraćaju. Jedan od takvih slučajeva je i ova Toyota Celica GT-Four, model napravljen kao homologacijski automobil kako bi Toyota nastupila na reli šampionatu. Pre nego što se vratila u Švajcarsku, Igor Milojević koji je vodio razvoj projekta, u videu na kraju teksta otkriva više o ovom specifičnom automobilu.

Šta podrazumeva proces koji će od već rasnog sportiste napraviti još bolji automobil i na kakve se izazove treba primpremiti, otkriva Igor, koji je bio glavni realizator ovog nesvakidašnjeg i zahtevnog projekta.

Pogledajte još:

Pred vama je Toyota Celica iz 1996. godine, ali je reč o verziji GT-Four, oznake ST 205, koja je imala svoj udeo u Grupi A reli šampionata. U atraktivnom videu snimljenom u Srbiji, imaćete prilike ne samo da vidite i čujete ovu reli zverku, već ćete saznati i pojedinosti o tome šta je bilo potrebno da bi Celica bila sređena sa ukusom i pravom merom, na kojoj svi elementi, pa čak i „oldschool“ antena na izvlačenje, rade besprekorno.

Namena ovog automobila je svakodnevna upotreba, sa posebnim akcentom na vožnju po snegu.

Uživajte.

 

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare