Renault se udružio sa tehnološkim kompanijama

Auto 10. apr. 202113:26
Podeli:
Renault, Reno, softver, softwear
Foto: Renault

Nakon nove marke Renault Mobilize, a kako bi investirao u pametnu mobilnost koja je na vratima, Renault se sada udružio i sa nekoliko tehnoloških kompanija, koje se bave elektronikom i razvojem softvera. Osnovali su Software Republique koji će raditi na sistemu punjenja baterija e-vozila, sajber-bezbednosti i drugim aspektima mobilnosti koja je pred nama.

Baziran u Renault tehnološkom centru u Francuskoj, Sotware Republique će raditi na pojednostavljenju iskustva punjenja električnih automobila, kao i na sajber zaštiti koja postaje obavezna za nove automobile od jula 2022. godine.

Na primeru “Plug and Charge” projekta objasnili su da će razvijati tehnologiju koja će omogućiti da se javni elektropunjači povežu, prepoznaju i započnu punjenje električnih automobila bez angažovanja vozača da se prijavi na mrežu, već će moći samo da poveže kabl sa vozilom.

Foto: Promo

Druge prednosti obuhvataće veštačku inteligenciju, povezanost, ugrađenu tehnologiju, kao i virtuelnu “twin tehnologiju”, gde će se performanse uređaja ili proizvoda simulirati programom.

Foto:Renault

Ostala četiri člana Sofware Republique su Atos, koji pružaju tehničke usluge, zatim softverska kompanija Dassault Systèmes, kao i proizvođač elektronike STMicroelectronics i firma za električne sisteme Thales, specijalizovana za vazduhoplovstvo, obranu, transport i bezbednost.

Boston Consulting Group procenjuje da će globalno tržište mobilnosti porasti za 60% do 2035. godine i da će vredeti 11.000 milijardi evra.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar