Prvi put „uhvaćena“ nova Mercedesova E-Klassa

Auto 12. jan. 202213:16
Podeli:
Foto:Tanjug/AP Photo/Michael Probst, File

Nemačka kompanija započela je razvoj nove generacije E-Klasse, a prvi testni primerak je primećen i fotografisan na putevima u okolini Štutgarta. Automobil je maskiran, ali se sasvim jasno mogu primetiti konture i pojedini dizajnerski detalji.

Mercedes ima ozbiljan posao ispred sebe, jer će se u ovom segmentu takmičiti pre svega sa nadolazećim BMW-om Serije 5, ali i sa ostalim luksuznim sedanima.

Ono što se na prvim fotografijama može primetiti je da nova generacija ne izgleda radikalno drugačije od poslednjeg redizajna E-Klasse za modelsku godinu 2021. Novi sedan Mercedesa je zadržao osnovni oblik aktuelne generacije, ali bi dizajnerski mogao da izgleda potpuno drugačije, mada kako se čini, kompanija iz Štutgarta više ide u pravcu evolucije dizajna.

Maska hladnjaka je dobro poznata, branik izgleda nešto složenije nego do sada, ali bi to moglo da bude i zbog same kamuflaže, dok poklopac motora ima nove dizajnerske linije. Zadnji deo je detaljno sakriven, a novi model će imati drugačija LED svetla, niže postavljen branik modernijeg izgleda, zajedno sa još par dizajnerskih promena.

Unutrašnjost bi trebalo da bude značajan korak unapred u odnosu na aktuelnu generaciju. Novi Mercedes E-Klasse dobiće sličan izgled enterijera poput onoga koji smo već videli u novoj C-Klassi i S-Klassi, a biće dostupna najnovija generacija multimedijalnog sistema i brojne nove tehnologije.

Što se pogonskih jedinica tiče, još uvek je rano pričati o tome, ali se očekuje veliki izbog agregata, kao i kod svake generacije. Mercedes je već predstavio EQE koji predstavlja električni pandan E-Klasse.

Nova generacija Mercedesove E-Klasse trebalo bi da debituje tokom 2023. ili 2024, ali će to verovatno biti već sledeće godine, jer tržište želi novitete što pre.

Bonus video: Mercedes EQA, suludo brza Cupra i nekultura u vožnji

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Vaš komentar