Foto: Promo/Rolls-Royce

Manifestacija Concorso d'Eleganza Villa d'Este na jezeru Komo u Italiji uvek nam donese premijere nekih zanimljivih i ekskluzivnih modela, a na ovogodišnjem događaju debitovao je najnoviji Rolls-Royce Boat Tail.

Boat Tail serija debitovala je prošle godine sa jedinstvenim primerkom u plavoj boji kojeg su navodno kupili Beyonce i Jay-Z za 28 miliona dolara.

Ovu seriju čine svega tri automobila, a drugi po redu je predstavljen u subotu u Italiji. Ovaj model je zaista unikatan, a Rolls-Royce je jedan od retkih proizvođača automobila koji će po želji kupca napraviti automobil praktično od nule.

Najnoviji Boat Tail koristi tehnologiju modela Sweptail koji je debitovao na istom događaju 2017. godine. Ovaj primerak je odrađen po želji kupca koji je veliko ime u industriji bisera i koji je želeo da ovaj automobil bude omaž njegovom ocu. Prema rečima čelnika kompanije Rolls-Royce, proces stvaranja ovog automobila trajao je četiri godine. Kao i pre, luksuzni brend nije otkrio koliko je kupac morao da plati za ovaj unikatan automobil, ali uzevši u obzir da je Sweptail koštao 12,8 miliona dolara pre pet godina, sasvim je jasno da je ovaj automobil jedan od najskupljih na svetu.

Foto: Promo/Rolls-Royce

Prema izveštajima medija, kupac je morao da za Boat Tail izdvoji oko 24 miliona evra. Što se dizajna tiče, prema rečima kompanije, ovaj Boat Tail ima mešavinu boja „ostrige i meke ruže“, sa bisernom završnom obradom koja menja boju pod različitim svetlom. Poklopac motora je dizajniran posebno za ovaj model i ima boju konjaka, kao i kristalizovani i ledeno mat premaz. Pored toga, pragovi su obojeni u boju ružičastog zlata.

Foto: Promo/Rolls-Royce

Na zadnji deo je dodat drveni deo u obliku palube koji skriva trpezarijski komplet i kišobran. Uz automobil se dobija i ekskluzivni pribor za ručavanje, dok je na pribor urezan naziv modela.

Foto: Promo/Rolls-Royce

Što se unutrašnjosti tiče, dominira koža u boji oraha koja ima akcente u kombinaciji zlatne i ružičaste boje, a svaka drvena površina unutar kabine je upravo od oraha. Rolls-Royce tvrdi da kožni materijali na centralnoj konzoli, naslonima za ruku i sedištima imaju perlescentnu završnu obradu.

Foto: Promo/Rolls-Royce

Kompanija tvrdi da je odabran orah jer vremenom sazreva, pa će nakon određenog vremena izgledati slično kao i poklopac motora u boji konjaka.

Foto: Promo/Rolls-Royce

„Stvoriti automobil u čast oca i porodične istorije poštovanog klijenta je izuzetna privilegija i odgovornost koju smo veoma primili k srcu. Duboko ukorenjena veza naručioca automobila sa ovim primerkom Boat Taila je inspiracija. Rezultat daleko prevazilazi sredstvo prevoza jer je postao kao pokretno umetničko delo“, navodi se u saopštenju Rolls-Roycea.

Foto: Promo/Rolls-Royce

Svi posetioci događaja Concorso d’Eleganza Villa d’Este mogli su da vide najekskluzivniji i najskuplji Rolls-Royce u istoriji tokom prethodnog vikenda, a on će sada biti isporučen kupcu. Kompanija nije htela da se oglašava povodom cene, a nisu saopštili ni kada će biti predstavljen treći primerak Boat Tail serije.

Bonus video: Šta su, bre, ove skraćenice? Vozili smo Hondu HR-V e:HEV

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar