Tesla, Autopilot, auto, automobil
Foto: Shutterstock/TierneyMJ

Novi Full Self-Driving Beta sistem autonomne vožnje koji je postao dostupan određenim vlasnicima Teslinih automobila već se u pojedinim situacijama pokazao kao problematičan, a sada je i objavljen i prvi video koji pokazuje da je ovaj sistem prouzrokovao udes.

Pre nekoliko dana smo pisali o čudnom ponašanju FSD Beta sistema autonomne vožnje, a sada je objavljen i prvi video snimak gde se vidi kako se Tesla zaleće u stubić pored puta. Nažalost, vozač nije stigao da reaguje na vreme.

Prošlog meseca, Elon Musk je objavio da automobili Tesle kojima je upravljao FSD Beta sistem još uvek nisu imali nijedan udes. Međutim, ovaj video snimak pokazuje da ovaj sistem još uvek nije savršen, a izgleda ni dovršen.

Uostalom, pogledajte sami:

I pored mnogobrojnih žalbi na rad ovog sistema, sve do sada nismo imali dokaz da je FSD Beta u stanju da napravi kardinalnu grešku i prouzrokuje štetu na automobilu. Srećom, u okolini nije bilo pešaka ili biciklista, pa ovom prilikom nije bilo povređenih lica.

Radi se o manjem incidentu, ali je ipak činjenica da se Tesla zabila u jedan objekat pored puta. Treba napomenuti da kompanija ne preuzima nikakvu odgovornost nad radom FSD Beta sistema, pa je u slučaju udesa jedini krivac vozač.

Ova funkcija omogućava vozilu da samostalno upravlja do destinacije koja se unese u navigacioni sistem automobila, ali vozač i dalje ima odgovornost da prati rad sistema i da reaguje u slučaju opasnosti.

Ukoliko pogledate ceo video snimak, videćete da ovaj udes možda i nije najgora stvar koju je FSD Beta sistem učinio. U par situacija možete primetiti da automobil prolazi kroz crveno svetlo, koristi tramvajske šine, ali i pravi mnoge opasne manevre.

Bonus video: Sviramo na semaforu, vozimo povoljni Ford i testiramo gume

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare